Δ. Μπράτης: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου

Κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 6 Απριλίου “για να υπερασπιστούν το εισόδημά τους ενάντια στην ακρίβεια και την φοροληστεία αλλά και κατά του πολέμου στην Ουκρανία” απηύθηνε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπάτης από το Βόλο που επισκέπτεται στο πλαίσιο οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου από το πρωί το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ Βόλου όπου -όπως υποστηρίζει- “διαπιστώθηκε η υποστελέχωση του Οργανισμού που στην ουσία καταρρέει… “, ενώ το απόγευμα θα γίνουν συσκέψεις με σωματεία τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον ο κ. Μπράτης ξεκαθάρισε ότι η ΑΔΕΔΥ τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ανέφερε ότι “η κινητοποίηση θα έχει και αντιπολεμικό χαρακτήρα”. Υπενθύμισε δε ότι η ΑΔΕΔΥ είχε συγκεντρώσει ποσό 220.000 ευρώ και είχε κατασκευάσει ένα νηπιαγωγείο στη Σερβία που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τους βομβαρδισμούς τότε του ΝΑΤΟ.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιο: “… θα αναδειχθεί το πρόβλημα της ακρίβειας σε καύσιμα και ΔΕΚΟ αλλά και τρόφιμα που ο πόλεμος επιδεινώνει αλλά είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του από τον περασμένο Δεκέμβριο με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 7,1%. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί περικοπές της τάξης του 40% και πλέον τα τελευταία δέκα χρόνια με την διετία 2016-2017 να παραμένει παγωμένη και τους μισθούς παγωμένους μέχρι το 2022”.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

Αυξήσεις στους μισθούς άμεσα τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του Α.Ε.Π. και του πληθωρισμού. Επίσης ζητά κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 €, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Τέλος ζητά στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο και λέει όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος