Δ. Κολυνδρίνης, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Βόλου: Ελέγχουμε κανονικά τους επιβιβαζόμενους ταξιδιώτες

Όσο δεν επιλύεται το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς πολίτες που βρίσκονται στην χώρας μας είτε για εργασία, είτε για τουρισμό της μη χορήγησης ΑΜΚΑ, τόσο το πρόβλημα θα παραμένει, δεδομένου ότι χωρίς ΑΜΚΑ δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καίτοι οι περισσότεροι το επιθυμούν, όπως επίσης, επιθυμούν να συμμετέχουν στον δωρεάν μαζικό έλεγχο για κορονοϊό, που και πάλι δεν έχουν πρόσβαση χωρίς ΑΜΚΑ.

Ως απότοκο αυτής της κατάστασης, δημιουργήθηκε ένα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών εργατών (βρίσκονταν στην περιοχή της Ζαγοράς για την συγκομιδή των μήλων και καστάνων), οι οποίοι  ολοκληρώνοντας τη δουλειά τους θέλησαν να επιστρέψουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έχοντας κάνει rapid test, το οποίο αγόρασαν από φαρμακείο του Βόλου και διέθεταν βεβαίωση του φαρμακείου ότι το τεστ ήταν αρνητικό (επέδειξαν κατά τον έλεγχο στον  εργαζόμενο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ απόδειξη αγοράς του τεστ και υπογεγραμμένη βεβαίωση αρνητικότητας). Τα  προβλήματά τους ξεκίνησαν όταν την περασμένη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, συνεπιβάτης του δρομολογίου Βόλος- Αθήνα, κατήγγειλε τηλεφωνικά στην Αστυνομία, ότι ταξιδεύουν αλλοδαποί, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Το λεωφορείο σταμάτησε στο ύψος του Αλμυρού για έλεγχο από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί χωρίς να ελέγξουν κανέναν άλλο επιβάτη, παρά μόνο τους αλλοδαπούς για τους οποίους είχαν λάβει τηλεφωνική καταγγελία, διαπίστωσαν ότι δεν τηρήθηκε η εφαρμογή της ΚΥΑ και επέβαλε στους εργάτες, πρόστιμο 300€ στον καθένα, αλλά συνέχισαν το ταξίδι τους κανονικά, αφού είχαν ελεγχθεί και διέθεταν τεστ κορονοϊού αρνητικό.

Δ. Κολυνδρίνης, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Βόλου: Ελέγχουμε κανονικά τους επιβιβαζόμενους ταξιδιώτεςΟ Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, είπε στην ΕΡΤ, ότι “κανένας επιβάτης δεν ταξιδεύει χωρίς να έχει ελεγχθεί. Οι αλλοδαποί επιβάτες, μπορεί να είναι τουρίστες στην χώρας μας. Όλο το καλοκαίρι ταξίδευαν με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή με rapid test  αγορασμένα από το φαρμακείο. Να μην τους επιβιβάζαμε; Το ότι δεν μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν είναι πρόβλημα του ΚΤΕΛ, αλλά της πολιτείας, η οποία οφείλει να βρει τον πλέον δόκιμο τρόπο, ώστε να επιλυθούν τέτοιους τύπου αρρυθμίες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να σταματήσουν να μετακινούνται κυρίως όταν αυτό γίνεται για βιοποριστικούς λόγους και εμείς δεν μπορούμε να μην επιβιβάσουμε έναν πολίτη, που έχει προσκομίσει βεβαίωση αρνητικότητας με την υπογραφή ενός επιστήμονα, όπως εν προκειμένου του φαρμακοποιού”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος