ertnews.gr

Δ. Κολυνδρίνη: Να δοθούν πλωτά μέσα για τη μεταφορά μηχανημάτων και πυροσβεστικών στα νησιά

05/08 17:02
Δ. Κολυνδρίνη: Να δοθούν πλωτά μέσα για τη μεταφορά μηχανημάτων και πυροσβεστικών στα νησιά
Κατεπείγουσα επιστολή για διάθεση πλωτού μέσου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που θα επικρατήσουν την Παρασκευή 6-8-2021 στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στα Υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Άμυνας και στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Δεδομένου ότι τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών στα νησιά είναι περιορισμένα, η αντιπεριφερειάρχης ζητά να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταστάθμευσης πλωτού μέσου, το οποίο θα δύναται να μεταφέρει τόσο μηχανήματα έργου για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών όσο και πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού, κατ’ελάχιστον τις ημέρες όπου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ είναι κατηγορίας 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) ή 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ) για τις Βόρειες Σποράδες.

Όπως επισημαίνει η κ. Κολυνδρίνη, τo αίτημα αυτό καθίσταται εξαιρετικά επείγον, τόσο λόγω της πυκνής βλάστησης που χαρακτηρίζει τα νησιά των Βορείων Σποράδων σε συνδυασμό με τις χιλιάδες τουριστών που τα επισκέπτονται , όσο και των συμπερασμάτων που προέκυψαν μετά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (δυστοκία μετάβασης οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στις Β. Σποράδες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version