Δ. Κολυνδρίνη: Ενημέρωση για δράσεις και παρεμβάσεις για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη, Κολυνδρίνη Δωροθέας, συνεδρίασε το Έκτακτο Σ.Ο.Π.Π., σήμερα Πέμπτη με σκοπό την ενημέρωση, τις δράσεις πολιτικής προστασίας αντιμετώπισης, καθώς και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων που ξεκίνησαν στις 04 Σεπτεμβρίου 2023 και έπληξαν την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Αρχικά η κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη  συνεδρίαση του ΣΟΠΠ και τόνισε ότι το φαινόμενο έντονων πλημμυρικών φαινομένων βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και οι δράσεις αντιμετώπισής τους από τις Υπηρεσίες των Π.Ε.Μ.Σ., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Η Αντιπεριφεριάρχης κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ενημέρωσε τους φορείς ότι τα ύψη νερού και η έντασή τους ήταν πρωτοφανή για τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής σύμφωνα με τους επιστήμονες και δημιούργησαν προβλήματα σε όλο το Νομό Μαγνησίας. Όμως με την συνδρομή των μηχανημάτων έργων της Π.Ε.Μ.Σ., πάνω από πενήντα μηχανήματα επιχειρούσαν κατά την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων και εξακολουθούν να επιχειρούν καθημερινά σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας και με την συνδρομή του Στρατού. Μέχρι στιγμής αποκαταστάθηκε προσωρινά το οδικό δίκτυο της Π.Ε.Μ.Σ αρμοδιότητάς μας, στο μεγαλύτερο μέρος του, με μοναδικό πρόβλημα πρόσβασης στο Πουρί και στην Μαυρούτσα.  Στο σημείο αυτό ενημέρωσε τους φορείς ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη, η Π.Ε.Μ.Σ., προχωρεί σε προσωρινές αποκαταστάσεις σε σημεία που υπάρχει πρόβλημα πρόσβαση στο οδικό δίκτυο και σε καθαρισμούς ρεμάτων και θα συνδράμουν και μηχανικοί από αρμόδια Υπουργεία για οριστικές αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο.

Ενημέρωσε τους φορείς για την δυσκολία μεταφοράς των νεκρών ζώων και τις προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών της Π.Ε.Μ.Σ., καθώς και την δυσκολία καθαρισμού των ποταμιών και των ρεμάτων από τα δέντρα που έχουν πέσει στα ποτάμια,  οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε.Μ.Σ. τα απομακρύνουν  και στο σημείο αυτό φυσικά  συμφώνησε και το Δασαρχείο Αλμυρού.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Κρίσης, κο Τριαντόπουλο Χρήστο, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συνεργασία καθώς και την συνδρομή τους στο πλαίσιο που τους αφορά και τόνισε πως όλοι μαζί προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς, μεταφορά ασθενών, διανομή τροφίμων, νερών, κλπ., σε όλες τις πληγείσες περιοχές του νομού. Οι διανομές νερών, τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζονται καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί η παρέμβαση του Δημάρχου Σκοπέλου, κου Περίσση Σταμάτη, ο οποίος ευχαρίστησε την κα Κολυνδρίνη Δωροθέας, τονίζοντας ότι μετά την πλημμύρα του 2015 στην Σκόπελο, τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας άντεξαν στο τρομακτικό φαινόμενο Daniel και πως κατά την διάρκεια του φαινομένου μηχανήματα ιδιωτών της Π.Ε.Μ.Σ., συνδράμαν και υποβοηθούσαν τον Δήμο του στο έργο αντιμετώπισης του φαινομένου.

Το ίδιο και ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κος Βαφίνης Πέτρος τόνισε ότι καμία υποδομή και καμία τεχνογνωσία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Daniel, παρά μόνο ο Θεός και τόνισε ότι βρίσκεται στην διάθεση της Π.Ε.Μ.Σ.

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Μ.Σ. κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την συνδρομή τους και τις δράσεις τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους επισημαίνοντας σε όλους τους φορείς να συνεχίσουν τις δράσεις τους σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος