Χρηματοδότηση για έργα εναλλακτικού τουρισμού αναζητά ο δήμος Σκοπέλου

Την ενεργοποίηση του προγράμματος  ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων για να ενταχθούν έργα που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό, ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης.

Πρόκειται για μονοπάτια για τον περιπατητικό τουρισμό, ποδηλατικές διαδρομές αλλά και την ανακαίνιση δύο μουσείων, συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ περίπου καθώς οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Περίσσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η Σκόπελος αλλάζει όψη. Ολοκληρώθηκε ο παραλιακός δρόμος της χώρας και απομένει η λειτουργική του αναβάθμιση ενώ του χρόνου θα παραδοθεί και ο δρόμος προς τη Γλώσσα, έργα υποδομής που έγιναν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αυτό που όμως  αναδεικνύεται ως μεγάλη ανάγκη είναι τα έργα που έχουν να κάνουν με τον εναλλακτικό τουρισμό. « Έχουμε τις μελέτες έτοιμες για τον περιπατητικό τουρισμό όπως μονοπάτια, δύο ποδηλατικές ορεινές διαδρομές και δύο μουσεία  προς ανακαίνιση που δεν μπορούν να λειτουργήσουν διότι έχουν υποστεί ζημιές και είχαν εγκαταλειφθεί μέχρι να αναλάβουμε τη δημοτική αρχή». Πρόκειται για το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχοντικό της Αντιγόνης Βακράτσα με όλα του τα υπάρχοντα, μοναδικό στις Σποράδες που πρέπει να ανακαινισθεί.  Επιπλεόν ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι είναι έτοιμη η μελέτη για την ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου το οποίο χρησιμοποιούν για άθληση και τουρίστες και εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ένα ποσό 700.000 ευρώ. Τέλος επισήμανε ότι στο πρόγραμμα Τρίτσης εγκρίθηκαν οι προτάσεις του δήμου για ένα πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού με ψηφιακή παρουσίαση του πολιτιστικού αποθέματος της Σκοπέλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος