Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις αγροτών

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά για τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις στον αγροτικό τομέα κατά την επόμενη περίοδο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Νικόλας Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριος Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επι τάπητος τα ζητήματα των αγροτών

Σε αυτή εξετάστηκαν ζητήματα προώθησης των αποζημιώσεων αγροτών από τον ΕΛΓΑ, θέματα αξιοποίησης καθεστώτων ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) του γεωργικού τομέα για ενίσχυση αγροτών, καθώς και δυνατότητες χρήσης άλλων πλαισίων και εργαλείων κρατικών ενισχύσεων, όπως του προσωρινού πλαισίου κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Προωθούνται λύσεις

Δρομολογήθηκαν τα επόμενα βήματα για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών, λόγω των ζημιών στις καλλιέργειες και των επιπτώσεων στο εισόδημα των αγροτών, ως συνέπεια αφενός της κλιματικής κρίσης και αφετέρου της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δήλωση του Υφυπουργού

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, και στο πλαίσιο λειτουργίας της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, προχωρούμε στην εξεύρεση λύσεων για τη στήριξη και την αποζημίωση των αγροτών που υφίστανται ζημιές στις καλλιέργειές τους λόγω αντίξοων, ή και ακραίων, καιρικών συνθηκών και φαινομένων. Πρόκειται για στήριξη που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στήριξης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο το εύρος της χώρας. Αφορά, λοιπόν, και τη Μαγνησία και τους αγρότες της περιοχής που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες τους -όπως μήλα, κάστανα, αχλάδια και άλλες καλλιέργειες- την τελευταία περίοδο».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος