Χρ. Στρατηγόπουλος: Κινδυνεύει να “χάσει το τρένο” των ΣΔΙΤ το δικαστικό μέγαρο Βόλου (ήχος)

«Δεν είμαι βέβαιος ότι θα προλάβουμε το τρένο των ΣΔΙΤ αν το χρονοδιάγραμμα επιλογής των ώριμων έργων είναι το Σεπτέμβριο του 2021» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, αναφορικά με την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στο Βόλο.

Τόνισε για πολλοστή φορά ότι σε αυτές τις διαδικασίες δεν αρκούν οι προθέσεις αλλά μια αξιόπιστη προεργασία, κάτι που δεν έχει γίνει από την πλευρά του δήμου Βόλου που έκανε και τη σχετική πρόταση για το οικόπεδο στην οδό Ύδρας, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο βαθμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα. «Δεν λειτουργούμε ως πόλη. Αλλά με κάποιες πολύ ευκαιριακές συναντήσεις, χωρίς να υπάρχει επεξεργασία για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και αυτό αποτελεί πρόβλημα. Το γεγονός ότι ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωσταντίνος Μαραβέγιας κάνει τις προσπάθειες τελευταία μόνος του χωρίς την ομπρέλα των φορέων, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Προς τιμήν του που το κάνει, αλλά η αποτελεσματικότητα έχει να κάνει με το αν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες η όχι», εξήγησε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Ο κ. Στρατηγόπουλος, επισήμανε ότι από την πληροφόρηση που έχει εκείνος, δεν έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα στηρίζουν την πρόταση του οικοπέδου στην οδό Ύδρας. «Γι αυτό διατυπώνεται από τον κ. Μαραβέγια η αγωνία να τρέξουν γρήγορα γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου δικαιοσύνης», τόνισε.

Προφανώς, εξήγησε, υπήρξε υπόδειξη του συγκεκριμένου ακινήτου και μόνο, χωρίς να συνοδεύεται από στοιχεία για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και την τεχνική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Αυτό είναι δείγμα πλημμελούς προετοιμασίας και επεξεργασίας που προστίθεται σε πρόχειρες ενέργειες που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια. Το έχω πει πολλές φορές σε αυτή τη διετία ότι χρειάζεται σοβαρότητα και επεξεργασία όταν προετοιμάζουμε τέτοιου είδους κινήσεις».

Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει εκείνος, η διαδικασία έγκρισης ώριμων έργων για σε πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο.

« Ήμασταν στην πρώτη φάση ανάμεσα σε άλλα δικαστικά μέγαρα και υπήρχε η κατηγορία των δικαστικών μεγάρων της Κεντρικής Ελλάδας κυρίως των τεσσάρων θεσσαλικών πρωτευουσών και της Λαμίας. Αυτή πλέον η ομάδα με βάση την πληροφόρηση μου έχει επίσης διαρραγεί. Το δικαστικό Λάρισας και της Καρδίτσας που θα ανακαινιζόταν μέσω ΣΔΙΤ έχουν αποχωρήσει διότι η ανακαίνιση τους κρίνεται προσφορότερη να γίνει μέσω ενός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, μέσω ΕΣΠΑ. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για μας. Γιατί στο ΣΔΙΤ ο ανάδοχος θέλει έναν όγκο έργων ώστε μέσω εκμετάλλευσης τω υποδομών να έχει κέρδος».

Εκτίμησε επιπλέον ότι η ομάδα των δικαστικών μεγάρων θα συμπληρωθεί από ένα άλλο, όπως αυτό της Χαλκίδας, χωρίς όμως να είναι απολύτως βέβαιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος