Χρ. Μπουκώρος: Οριστικές υπογραφές για την ηλεκτροκίνηση

Σήμερα το απόγευμα έπεσαν οι οριστικές υπογραφές στο τριμερές συμφωνητικό ανάμεσα στον ΟΣΕ, την ΕΤΒΑ και τον Φορέα Αυτοδιαχείρισης της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, σχετικά με την οριστική παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης στην ΕΡΓΟΣΕ, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος.

“Η υπογραφή του συμφώνου δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς το τελευταίο πενθήμερο εκφράστηκαν οι εντονότατες διαφωνίες, που προϋπήρχαν, ανάμεσα στην ΕΤΒΑ και στον φορέα της ΒΙ.ΠΕ. Ήταν, μάλιστα, τόσο έντονες οι διαφωνίες, ώστε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, να προειδοποιήσει προς στιγμήν ακόμη και με απένταξη του έργου.

Πραγματοποιήθηκαν απανωτές συσκέψεις, τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και στην έδρα της ΕΤΒΑ, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Μπουκώρου.

Τελικά, με την αποφασιστική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, σήμερα αργά το απόγευμα υπεγράφη το σύμφωνο, τις επόμενες ημέρες εισάγεται ο φάκελος του έργου προς ενημέρωση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και αμέσως μετά όλα είναι έτοιμα για την εγκατάσταση του εργολάβου -η εργολήπτρια εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ- και την έναρξη του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μετά τη γνωστοποίηση των υπογραφών προέβη στην εξής δήλωση: “Με την έναρξη υλοποίησης του αναπτυξιακού έργου της ηλεκτροκίνησης, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, ο Βόλος και η Μαγνησία μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ξαναχτίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές, που οδήγησαν παλαιότερα την περιοχή μας στην πρωτοπορία της χώρας. Επόμενα παράλληλα βήματα με το συγκεκριμένο μεγάλο έργο, η σύνδεση του λιμένα Βόλου και της Β’ ΒΙ.ΠΕ. με τον σιδηρόδρομο. Είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθούν και αυτά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος