Χωρίς στέγη κινδυνεύει να μείνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Την βοήθεια για εξεύρεση χώρου ζητάει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας από βουλευτές και φορείς της Μαγνησίας.

Με επιστολή του ενημερώνει ότι “μετά από 10 χρόνια λειτουργίας βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αναζητάει χώρο στέγασης καθώς το κτίριο που στεγάζεται πουλήθηκε και έχει δοθεί περιθώριο μέχρι τέλος Ιουλίου 2022 να απελευθερώσουν το χώρο”.
Η Επιστολή
“Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να μεταδώσει τη γνώση για τη φυσική ιστορία του τόπου μας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, κυρίως στο χώρο της έκθεσής του, όπου στεγάζονται ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα μοναδικής επιστημονικής αξίας.
Δυστυχώς όμως η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη, επειδή το ακίνητο στο οποίο φιλοξενείται πρόκειται να πωληθεί. Τα εκθέματα του Μουσείου θα παραμείνουν στο παρόν κτήριο μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2022. Αναγκαστικά στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος στέγασης.
Οποιαδήποτε προσφορά ενός χώρου πάνω από 150 m2 και με κάποιες απαραίτητες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός μουσείου, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση των ΑΜΕΑ, θα ήταν καλοδεχούμενη και θα συντελούσε στη συνέχιση μετάδοσης της γνώσης. Καλούμε λοιπόν ως Μουσείο τους φορείς αυτού του τόπου να ενδιαφερθούν για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση ο Βόλος και η Μαγνησία θα στερηθούν έναν πόλο πολιτισμού και γνώσης που λειτούργησε ακατάπαυστα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις προσπάθειές σας”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος