Χωρίς ρεύμα περιοχές της Μαγνησίας-Παρεμβάσεις δήμου Βόλου

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αυτή την ώρα πολλές περιοχές τόσο στον Βόλο, όσο και στην υπόλοιπη Μαγνησία. Διακοπές ρεύματος καταγράφονται στο κέντρο του Βόλου, όπως στην οδό Κουμουνδούρου με Εθνικής Αντιστάσεως όπου έπεσε δένδρο πάνω στις γραμμές. Επιπλέον βλάβες σημειώνονται σε Κεραμίδι, Δράκεια, Πορταριά, Μελισσιάτικα, με τις περιοχές να μην έχουν ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν βλάβες και σε κεραίες στο Πλασίδι, στο Πήλιο. Υπάρχουν πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων.

Χωρίς ρεύμα είναι και μέρος του κτιρίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκεί γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης της ζημιάς ενώ οι εργαζόμενοι αποχώρησαν. Επιπλέον νερά μπήκαν στα 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με τους μαθητές να αποχωρούν.

Επίσης πλημμύρισε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Βελεστίνο εξαιτίας της έντονης νεροποντής. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανέστειλε τη λειτουργία του σχολείου σήμερα με τους εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν τους γονείς, για να παραλάβουν τα παιδιά τους, καθώς ήταν αδύνατο να κάνουν μάθημα.

Νερά έμπασε, λόγω της έντονης βροχής το Ειρηνοδικείο Βόλου και στα Δικαστήρια κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κάνει άντληση των υδάτων. Από τη βροχή που πέφτει όλη τη νύχτα, πλημμύρισαν κυρίως υπόγεια στην πόλη του Βόλου και οι πυροσβέστες κάνουν αντλήσεις νερών, Μέχρι στιγμής χρειάστηκε να επέμβουν σε τρεις περιπτώσεις.

Επίσης, λόγω του νερού και των δυνατών ανέμων, έσπασαν κλαδιά δένδρων και οι πυροσβέστες καλούνται να τα κόψουν, για να απελευθερωθούν οι δρόμοι, σε πέντε περιπτώσεις μέχρι τώρα

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Μαγνησίας-Παρεμβάσεις δήμου Βόλου Χωρίς ρεύμα περιοχές της Μαγνησίας-Παρεμβάσεις δήμου Βόλου Χωρίς ρεύμα περιοχές της Μαγνησίας-Παρεμβάσεις δήμου Βόλου

Δ. Κολυνδρίνη: Λειτουργούν τα αντιπλημμυρικά

Στο μεταξύ σε ανάρτησή της στο λογιαριασμό της στο facebook η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρει ότι είναι μεγάλα τα ποσοστά βροχής που πέφτουν στο Πήλιο και ανεβαίνοντας από Δράκεια προς Χάνια, υπάρχουν αρκετά που πέφτουν στο οδόστρωμα. Επιπλέον αναφέρει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα λειτουργούν επαρκώς, αντλία απομακρύνει νερά στάσιμα και φερτές ύλες στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς, ενώ εκχιονιστικά καθαρίζουν τον ορεινό όγκο του Πηλίου

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Μαγνησίας-Παρεμβάσεις δήμου Βόλου

Παρεμβάσεις δήμου Βόλου

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: Κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία του Δήμου Βόλου, συνεπικουρούμενα από εθελοντές, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ανακύπτουν από τη συνεχιζόμενη, με αμείωτη ένταση, κακοκαιρία.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε περιοδεία σε διάφορα σημεία της πόλης, ιδιαίτερα σε εκείνα που κατά το παρελθόν είχαν αποδειχθεί ευάλωτα σε αντιστοίχου μεγέθους κακοκαιρίες, με πλημμυρικά φαινόμενα, και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Επειδή, ωστόσο, η κακοκαιρία συνεχίζεται ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβει όπου απαιτηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος