Χωρίς κτηνίατρο ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου- Έκκληση για βοήθεια από τους Φιλόζωους Ανατολικού Πηλίου

Τις ελπίδες τους στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν εναποθέσει οι Φιλόζωοι του Ανατολικού Πηλίου για να λυθεί το θέμα με τον κτηνίατρο, που δεν υπάρχει στο δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και δεν μπορούν να φροντίσουν σωστά τα 50 αδέσποτα που έχουν στην ευθύνη τους.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Ζιάκα, πρόεδρο των Φιλόζωων Ανατολικού Πηλίου, η δημοτική αρχή του κ. Κουτσάφτη αδιαφορεί για το θέμα. “Τον παρακαλάμε να δώσει λύση από την αρχή του χρόνου και δεν κάνει κάτι, με το πρόσχημα ότι ασχολείται με το θέμα του καταφυγίου. Εντάξει ναι, καλό είναι το καταφύγιο, εμείς μέχρι τότε τι θα κάνουμε χωρίς κτηνίατρο που δύο φορές την εβδομάδα με δικά μου έξοδα κατεβαίνω στο Βόλο για θεραπείες και φάρμακα; Και με τις τροφές των ζωντανών τι θα γίνει;”.

Επιπλέον τόνισε ότι ο Ν 4830/2021 ορίζει τις υποχρεώσεις των δήμων, οι οποίοι λαμβάνουν και τη σχετική χρηματοδότηση. “Όμως εκείνος τις υποχρεώσεις αυτές τις φόρτωσε στις δικές μας πλάτες πατώντας στην ευαισθησία μας για την ευζωία και την περίθαλψη των ζώων. Ένας Δήμος τουριστικός ένας τόπος παράδεισος του οποίου του προσφέρουμε γνώσεις, εθελοντική εργασία δωρεές σε τρόφιμα και στειρώσεις από το εξωτερικό και αυτός αδιαφορεί προκλητικά. Η οικονομική δυσκολία καθώς και η αδιαφορία των αρμοδίων του Δήμου μας έχουν γονατίσει. Ζητούμε απελπισμένα βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας”.

Η κ. Ζιάκα ανέφερε ότι μεταξύ άλλων συζήτησαν με την κ. Μάρθα Δημοπούλου που είναι ειδική σύμβουλος για τα ζώα συντροφιάς, νομικός και φιλόζωη και περιμένουν ότι θα πιέσει, τουλάχιστον να οριστεί ένας κτηνίατρος. “Τελευταία επιστολή στο δήμο στείλαμε πριν ένα μήνα, αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση” επισήμανε η κ. Ζιάκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος