Χωρίς ελικοδρόμιο η Σκόπελος λόγω κακοκαιρίας – Ζημιές στην αγροτική οδοποιία

Χωρίς ελικοδρόμιο η Σκόπελος, καθώς υπέστη ζημιές από την βροχόπτωση, με το κόστος αποκατάστασης τους να υπολογίζεται στις 130.000 ευρώ. Ζημιές επίσης προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες.

Η κακοκαιρία «Άριελ» έφερε έντονες βροχοπτώσεις στο νησί επί 72 ώρες.

Τα σχολεία έμειναν κλειστά, λόγω του μπήκε νερό στα περισσότερα από αυτά, είτε από τη σκεπή είτε από τα παράθυρα που χρειάζονται αντικατάσταση.

“Η λειτουργία του ελικοδρομίου είναι πολύ σημαντική για το νησί, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες” τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  του δήμου Σκοπέλου. Από τη βροχή καταστράφηκε ο κλωβός με το σύστημα φωτισμού με τηλεχειρισμό αλλά και ο εξωτερικός επιδαπέδιος φωτισμός. “Είναι ένα παλιό σύστημα και τώρα για να το αντικαταστήσουμε απαιτείται ποσό 130.000 ευρώ τουλάχιστον”, τόνισε. Επιπλέον ανέφερε, ότι η βροχή που πέφτει για 80 ώρες συνεχώς κατέστρεψε την αγροτική οδοποιία, ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια και αποθήκες.

Επιπλέον ανέφερε ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί πολλά από αυτά, τόσο σε Σκόπελο όσο και Γλώσσα, πλημμύρισαν από κενά στη στέγη ή από τα παλιά κουφώματα, που όμως έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να αντικατασταθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος