Χωρίς ακτινολόγο το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Το θέμα της μη ύπαρξης ακτινολόγου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, γεγονός που αναγκάζει τους Σκοπελίτες ασθενείς αλλά και εργαζόμενους να προσφεύγουν σε ιδιώτες βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, επισημαίνουν με επιστολή τους προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣ στη Θεσσαλία.

Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι στον Οργανισμό του Κ.Υ. Σκοπέλου προβλέπεται μία  θέση ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας ή, εν ελλείψει, ΔΕ Χειριστών -Εμφανιστών, η οποία παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2020, μετά από τη συνταξιοδότηση του υγειονομικού που υπήρχε.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Κ.Υ Σκοπέλου, έμεινε πάλι χωρίς ακτινολόγο για αρκετούς μήνες, καθώς ο τότε υπηρετών υγειονομικός, μετακινήθηκε σε άλλη μονάδα της ηπειρωτικής χώρας και το Κ.Υ. καλυπτόταν δύο ημέρες την εβδομάδα με εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλου από το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου!.

“Εμβαλωματικά, αναφέρουν στην επιστολή τους, τον Απρίλιο του 2020, ως 5η ΥΠΕ προχωρήσατε στην πρόσληψη ενός (1) επικουρικού ειδικότητας ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών, που τέθηκε όμως σε αναστολή καθηκόντων το Σεπτέμβριο του 2021, εν μέσω πανδημίας, λόγω της γνωστής διάταξης για όσους αρνούνταν να εμβολιαστούν, χωρίς να αναπληρωθεί παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα καλύπτονταν οι θέσεις αυτές εντός τριμήνου.

Τελικά δεν έχει καλυφθεί η θέση μέχρι σήμερα ενώ στην ίδια ανακοίνωση ασκείται κριτική στους βουλευτές της Μαγνησίας που απλά  φωτογραφίζονται ανερυθρίαστα και χαμογελαστοί, μπροστά στο δραματικά υποστελεχωμένο και καταρρέον Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου το μόνο που άλλαξε είναι η πινακίδα της εισόδου και η αποκατάστασή του τόσο από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας έχει καταντήσει ανέκδοτο”.

Τέλος ζητούν από τον διοικητή σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν στον διορισμό μόνιμου Ακτινολόγου και ιατρών Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και να αποκαταστήσουν τις κτιριακές και άλλες υποδομές του Κ.Υ. του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος