Χιλιάδες τουρίστες διακινήθηκαν προς Σποράδες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Τις 30.000 αναμένεται να αγγίξει ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις Σποράδες με τη νέα γραμμή που φέτος ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου ενώ τα δρομολόγια που γίνονταν, αρχικά τρεις, και τον Αύγουστο τέσσερις φορές την εβδομάδα, αναμένεται να σταματήσουν αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του λιμεναρχείου Σκιάθου. Ικανοποιητικά πήγε και η γραμμή από το Μαντούδι της Εύβοιας προς τις Σποράδες.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο που τα δρομολόγια ήταν τρία την εβδομάδα, διακινήθηκαν 3.632 άτομα, τον Ιούλιο 8.197 άτομα και τον Αύγουστο 12.865 άτομα. Συνολικά μέχρι και χθες είχαν διακινηθεί 24.694 άτομα.

Οι επιβάτες ήταν κατά κύριο λόγο Έλληνες, ενώ η ζήτηση φαίνεται να είναι μεγάλη και τον Σεπτέμβριο που πλέον τα δρομολόγια θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα. Όπως παρατήρησε ο Ν. Τζούμας, του www.skiathoslife.gr, “ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία που απέδωσε και οι επιχειρηματίες των νησιών δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αν μάλιστα οργανωθούν καλύτερα για του χρόνου και προχωρήσουν και σε διαφήμιση της γραμμής, σίγουρα ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί. Σημειώνω ότι η ζήτηση μέσα στον Αύγουστο ήταν τόσο μεγάλη, που δεν υπήρχαν εισιτήρια σε πολλές περιπτώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος