Χιλιάδες μαθητές και μέλη συλλόγων θα παρελάσουν στην παραλία του Βόλου

Πάνω από 3.000 μαθητές, μέλη συλλόγων θα παρελάσουν αύριο στον Βόλο με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή. Φέτος, λόγω του ότι  συμπληρώνονται 100χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε πρόταση από τους συλλόγους που συνδέονται, να παρελάσουν σε ένα ενιαίο τμήμα με σημαοφόρο και τα λάβαρα των συλλόγων.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος οι εκφωνητές θα βρίσκονται στον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η ΜΙΝΕΡΒΑ, καθώς το κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος που τους φιλοξενούσε, έχει πλέον κλείσει.

Χιλιάδες μαθητές και μέλη συλλόγων θα παρελάσουν στην παραλία του Βόλου

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν από τον εκπρόσωπο της Β’θμιας Εκπαίδευσης, εκτιμάται ότι από την Α’Βάθμια θα παρελάσουν 41 τμήματα 20 δημοτικών σχολείων και συνολικά 1.420 μαθητές, από τη Β΄Βάθμια θα παρελάσουν 35 τμήματα 17 σχολείων και 1.210 μαθητές, 20 σύλλογοι – πρόσκοποι με 400 άτομα, ενώ αναμένεται συνολικά να παρελάσουν πάνω από 3.000 άτομα.

Χιλιάδες μαθητές και μέλη συλλόγων θα παρελάσουν στην παραλία του Βόλου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και προσκόπους, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Εκ μέρους της Περιφέρειας ο Πρόεδρος τη ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσιος δήλωσε ότι  “τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία και να χαράσσουμε το μέλλον μας”. Με τη σειρά του ο Δ Διευθυντής της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος τόνισε ότι “σε μια περίοδο που η ειρήνη φαντάζει τόσο εύθραστη και πολύτιμη η Α΄Βάθμια σύσσωμη αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους που με τη θυσία και το αίμα τους έκαναν τα πάντα για να ζούμε εμείς ελεύθεροι”.

Εκ μέρους της Β’Βάθμιας Διεύθυνσης ο Διευθυντής 4ου Γυμνασίου Ν.Ιωνίας Χρήστος Παπαϊωάννου ανέφερε ότι “το Έπος του 40 και η μετέπειτα Εθνική Αντίσταση αποτελούν κορυφαίες πράξεις αντίστασης του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας. Είναι το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και ναζισμό. Η εκπαιδευτική κοινότητα κάνει κοινωνούς της ιστορικής μνήμης τους μαθητές μας οι οποίοι είναι οι συνεχιστές που θα μάχονται για τη δημοκρατία και την ειρήνη”.
Χιλιάδες μαθητές και μέλη συλλόγων θα παρελάσουν στην παραλία του Βόλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος