Bόλος: Έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης

Δημοπρατήθηκε σήμερα έναντι 13.238.00 ευρώ πλέον ΦΠΑ το έργο εκσυγχρονισμού του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΕΝΙΠΠΕΑΣ με ποσοστό έκπτωσης 62,43%. Με το έργο αναμένεται η εξοικονόμηση 2,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως, γεγονός που απομακρύνει σε ικανό βάθος χρόνου τα όποια προβλήματα υδροδότησης του πολεοδομικού Συγκροτήματος και γεννά πραγματικές συνθήκες οικονομικής πολιτικής στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού.

Το έργο περιλαμβάνει:
-Την αντικατάσταση  95.500 μέτρων δικτύου ύδρευσης, με την κατασκευή 127.500 μέτρων νέου δικτύου
-Την αντικατάσταση  8.000 ιδιωτικών παροχών
-Τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας του νεοκατασκευαζόμενου δικτύου και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος αυτομάτου ελέγχου του υδραγωγείου, κατά 18 νέων ζωνών ελέγχου

Με το έργο αυτό που θα εξελιχθεί στο κέντρο του Βόλου (που οριοθετείται από τους χειμάρρους  Άναβρο και Κραυσίδωνα , την ακτογραμμή και την οδό Αναλήψεως) και στη Νέα Ιωνία (στην περιοχή η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου), θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αφανών διαρροών του παλιού δικτύου, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης της πόλης με νερό καλής ποιότητας και θα περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των γεωτρήσεων, ώστε το υδραγωγείο του πολεοδομικού συγκροτήματος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα στάνταρτς των κανόνων της αειφορίας.

Με το έργο αναμένεται η εξοικονόμηση 2,5 εκ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως, γεγονός που απομακρύνει σε ικανό βάθος χρόνου τα όποια προβλήματα υδροδότησης του πολεοδομικού Συγκροτήματος και γεννά πραγματικές συνθήκες οικονομικής πολιτικής στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού.
Δεδομένου ότι η εκσκαφή 127.500 μέτρων τάφρων στο κέντρο των πόλεων, θα δημιουργήσει προβλήματα, η ΔΕΥΑΜΒ ζητεί εκ των προτέρων την συνεργασία των πολιτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα είναι προσωρινού χαρακτήρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος