Έξι κρούσματα σε εμβολιασμένους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Βόλου – Ανεμβολίαστο το 70% του προσωπικού (video)

Τέσσερις εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι και έξι πλήρως εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στο Γηροκομείο του Βόλου, μετά τα δύο κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στο ίδρυμα τις προηγούμενες ημέρες. Στη δομή έχουν εμβολιαστεί μόνο 20 από τους 55 εργαζομένους.

Σήμερα διενεργούνται νέοι έλεγχοι με μοριακά τεστ στους ηλικιωμένους και το προσωπικό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. το Ιδρύματος, Παύλος Πάνου, οι επιμολυσμένοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε ξεχωριστή πτέρυγα και περιμένουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ενώ μία ηλικιωμένη με ελαφρά συμπτώματα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο. «Το καλό είναι ότι ήταν όλοι θωρακισμένοι με εμβόλιο και έτσι ευτυχώς δεν έχουμε σοβαρά κρούσματα ή απώλειες», επισήμανε.

Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραμένουν ανεμβολίαστοι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα καθώς σε περίπτωση μόλυνσης και αυτοί που ήλθαν σε επαφή πρέπει να τεθούν σε καραντίνα και έτσι μειώνεται ο αριθμός του προσωπικού που εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους. «Οι περισσότεροι δυστυχώς από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους είναι αρνητές και τρία η πέντε άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να εμβολιαστούν . Τα κορόιδα και πάλι είναι οι εμβολιασμένοι, λυπάμαι που το λέω. Είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου, είναι αυτά τα άτομα που δίνουν τη ζωή τους επτά χρόνια που είμαι στο γηροκομείο και κρατήσαμε το ίδρυμα μαζί. Αυτοί πείστηκαν αυτοί ακολούθησαν και αυτοί έχουν φάει το μεγάλο όγκο δουλειάς όλο αυτόν τον καιρό».

Ο κ. Πάνου ανέφερε επίσης ότι σε συνάντηση που είχε με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους τους ενημέρωσε ότι πρέπει να κινηθούν άμεσα και να εμβολιαστούν, «να μην περιμένουν το κράτος, καθώς είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, πως θα λειτουργήσει, ξέρουν ότι δουλεύουν στο γηροκομείο, δεν είναι εργαζόμενοι σε ένα μάρκετ, να φύγουν από ένα πόστο και να πάνε σε μια αποθήκη. Επιβάλλεται να κάνουν τα μέγιστα για τους ηλικιωμένους».

Τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις δομές με ηλικιωμένους ενώ ως διοίκηση έχουν εδώ και 2,5 μήνες ενημερώσει την Περιφέρεια, την Διεύθυνση Υγείας και τον ΕΟΔΥ να τους υποδείξουν πως να κινηθούν με το θέμα τον αρνητών.

«Βγαίνουν σε αναστολή, χωρίς αποδοχές. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα βρούμε 30 νοσηλευτές που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που έχουν οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου; Δυστυχώς δε θα βρεθούν άρα πρέπει να σκεφτούμε λογικά και σοβαρά υπέρ των ηλικιωμένων κυρίως, αυτό υπηρετούμε. Δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή τα μέτρα, ακόμα και το τελευταίο ΦΕΚ ως ΔΣ το αρνηθήκαμε», εξήγησε.

Αυξήθηκαν οι μολύνσεις αλλά οι ασθενείς νοσούν ελαφρά

Ο διευθυντής του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Καραμέτος ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία της η ηλικιωμένη που μεταφέρθηκε εκεί από το Γηροκομείο του Βόλου. Επιπλέον οι νοσούντες από κορονοϊό είναι περισσότεροι σε σχέση με πριν λίγες εβδομάδες, αλλά νοσούν ελαφρά και είναι κυρίως νεαρά άτομα, πολλά από τα οποία είναι ασυμπτωματικά.
«Θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει διασπορά μάλλον πρόκειται για τη μετάλλαξη Δ. Η διασπορά αφορά περισσότερο νέες ηλικίες, και όσο ο ιός είναι πιο εύκολα διασπειρόμενος και μεταδιδόμενος τόσο λιγότερο προκαλεί σοβαρή νόσηση».

Στη μία και μοναδική κλινική covid του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται έξι άτομα με ήπια συμπτώματα και οι υπόλοιπες κλινικές έχουν επανέλθει στην κανονική τους λειτουργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος