Αυξήσεις σε συντάξεις για αξιοπρεπή ζωή ζήτησαν οι συνταξιούχοι Καρδίτσας με κινητοποίηση και πορεία

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Ν. Καρδίτσας διοργάνωσε σήμερα κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.Αυξήσεις σε συντάξεις για αξιοπρεπή ζωή ζήτησαν οι συνταξιούχοι Καρδίτσας με κινητοποίηση και πορεία

Οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν μίλησαν για στραγγαλισμό της ζωής του, για τη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική πίεση που δέχονται, και για τις μειώσεις των συντάξεών τους τα τελευταία 13 χρόνια. Βασικό αίτημα η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και αυξήσεις στις συντάξεις τέτοιες που να τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Μεταξύ των άλλων αιτημάτων, η αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 650 ευρώ, να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου, να αποδοθεί το 0,5 του ΑΕΠ που με νόμο ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν αποδίδεται, να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τα τοπικά γραφεία του ΕΦΚΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος