Αθώος ο αστυνομικός που κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και σκύλο στην αναρρωτική του άδεια

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αστυνομικός που υπηρετεί στη Σκιάθο με ειδικότητα χειριστή σκύλου, από την κατηγορία της χρήσης του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και του σκύλου κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής του άδειας. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο διοικητής του που είπε ότι ο αστυνομικός πήρε αναρρωτική στις 18 Σεπτεμβρίου του 2021, ενημερώνοντας την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και όχι το Α.Τ. Σκιάθου και χωρίς να παραδώσει το αυτοκίνητο και τον αστυνομικό σκύλο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έκανε δρομολόγιο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε Βόλο και Αθήνα χρησιμοποιώντας βενζίνη από πρατήρια συμβεβλημένα με την αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός κατέθεσε ότι πάντα στις αναρρωτικές που έπαιρνε διατηρούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να μεταφέρει το σκύλο, που συνέχιζε την εκπαίδευσή του και δεν υπήρχε πρόβλημα. Επιπλέον παρουσίασε και ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας την περίοδο που είχε άδεια με διαταγή να αφήσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε χορηγηθεί και να πάρει ένα άλλο, ενώ αρνήθηκε ότι είχε εντολή να παραδώσει τον σκύλο και το αυτοκίνητο για να δοθούν σε άλλον χειριστή.

Επιπλέον ανέφερε ότι πήγε στην Αθήνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να επισκεφθεί γιατρό και πήρε και το σκύλο μαζί που επιβάλλεται να είναι μόνιμα με το χειριστή-συνοδό του. Το ίδιος επισήμανε και ο δικηγόρος του ενώ ο εισαγγελέας θεώρησε υπερβολικό ένας άνθρωπος με αναρρωτική άδεια να γράφει χιλιόμετρα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, όμως δεν διέκρινε δόλο και πρότεινε την αθώωσή του, όπως και έγινε τελικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος