Αθώος ο 26χρονος για επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ

Αθώος λόγω αμφιβολιών ότι χτύπησε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο συλλαλητήριο που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2020 έξω από την ΑΓΕΤ, κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, 26χρονος νεαρός που είχε συλληφθεί.

Η δίκη κράτησε πέντε ώρες ενώ στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αλληλέγγυοι αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι δεν χτύπησε αστυνομικούς όπως κατηγορούνταν αλλά εκείνοι βιαιοπράγησαν πριν τον συλλάβουν ενώ ο ίδιος αλλά και πολλοί Βολιώτες που διαδήλωναν έξω από το εργοστάσιο, είχαν πνιγεί από τα χημικά. Αστυνομικός των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και υποστήριξε ότι τραυματίστηκε προσπαθώντας να βοηθήσει συνάδελφό του και ενώ ο νεαρός κατηγορούμενος τον κλώτσαγε στην πλάτη και υπέστη εξάρθρωση ώμου. Υπέρ του νεαρού κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες που έκαναν λόγο για απρόκλητη επίθεση και ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς γενικότερα.

Αθώος ο 26χρονος για επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ
Πανό που ανάρτησαν αλληλέγγυοι έξω από τα δικαστήρια του Βόλου


Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για τις τρεις πρώτες κατηγορίες (εξύβριση, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή και διατάραξη της κοινής ειρήνης) και πρότεινε να κριθεί ένοχος μόνον για την κατηγορία της αντίστασης. Τελικά το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών με το ακροατήριο να υποδέχεται την απόφαση με χειροκροτήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος