Αρχίζει αύριο στο Κάστρο Φαναρίου το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα (27/05/21) για το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, του ΕΒΕ, της Συνεταιριστικής Τράπεζας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η έναρξη θα γίνει αύριο, στις 8.30 το βράδυ στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου.
Όπως είπε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Νίκος ΕυθυμιάδηςΠρόκειται για ένα Διεθνές επαρχιακό Φεστιβάλ που προσφέρει στον πολιτισμό, στην τέχνη, στη μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ήθος, ύφος και συνέπεια, το οποίο φέτος περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις κάθε είδους αφιερωμένες ειδικά στον Γεώργιο Καραϊσκάκη“.

Αρχίζει αύριο στο Κάστρο Φαναρίου το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ ΚαρδίτσαςΟ γνωστός παρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος χρόνια στηρίζει το φεστιβάλ, στάθηκε στη σχέση του με τον κ. Ευθυμιάδη, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι όταν για πρώτη φορά είδε το βυζαντινό κάστρο Φαναρίου πριν χρόνια, φαντάστηκε να γίνονται εκεί συναυλίες και μοιράστηκε την ιδέα του με εκείνον. “Η ευχή μου και η ευχή πολλών πραγματοποιείται, με έναν πολύ ωραίο τρόπο σε αυτόν τον χώρο μοναδικής ομορφιάς με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό”.

Αρχίζει αύριο στο Κάστρο Φαναρίου το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ ΚαρδίτσαςΟ περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης και συντήρησης που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο κάστρο, ενώ μιλώντας για τη διοργάνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ένα φεστιβάλ που δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας, διατηρεί ζωντανή τη μνήμη και αποτελεί οξυγόνο ελπίδας και δημιουργίας. Η διαφορετικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων από ξένους και Έλληνες συνθέτες βοηθώντας έτσι τη σύγχρονη δημιουργία. Ένα φεστιβάλ που μεγαλώνει διαρκώς και εξελίσσεται. “

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος μεταξύ άλλων είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕ Καρδίτσας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και μιλώντας για το κάστρο Φαναρίου αναφέρθηκε σε εκδήλωση που θα γίνει στην 29 Ιουλίου όπου θα παρουσιαστεί η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της σύνθεσης του Ιωσήφ Παπαδάτου με τίτλο “Εγκώμιο Καραϊσκάκη” από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Αρχίζει αύριο στο Κάστρο Φαναρίου το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ ΚαρδίτσαςΗ αυριανή εναρκτήρια συναυλία ξεκινά στις 8:30 το βράδυ, και περιλαμβάνει:
Τη σερβική Μικτή Χορωδία του «Αγίου Γεωργίου» , τη Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων και τη Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 29 Μαΐου και την  Κυριακή 30 Μαΐου

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια συναυλία στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 2:30 μμ. στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας 2441075440, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση nke@otenet.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος