Αποσύρει την πρότασή του για παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΟΛ ο Ν. Πρίντζος

Δεν θα προτείνει τελικά στο Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, να παραχωρηθούν αδρανή περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης που βρίσκονται σε κάθε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου (αποθήκες, οικόπεδα κ.λ.π.) ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Κι αυτό, γιατί όπως σημειώνει, η πρότασή του παρερμηνεύτηκε από πολιτικές παρατάξεις στο δήμο Ρήγα Φεραίου, ως υποκρύπτουσα πολιτικό ή άλλο όφελος, ενώ ο ίδιος δέχθηκε υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα: «Ας με κρίνει η κοινωνία και ο αγροτικός κόσμος του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις προθέσεις μου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είτε είναι απλός πολίτης, είτε κατέχει κάποιο μετερίζι εξουσίας».

Η δήλωση του κ. Πρίντζου

Προ ολίγων ημερών έκανα γνωστή την πρόθεσή μου να φέρω στα αρμόδια όργανα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και κυρίως στη Γενική Συνέλευση, η οποία είναι το ανώτατο όργανο προκειμένου να αποφασίσει, την πρότασή μου για παραχώρηση αδρανών περιουσιακών στοιχείων της οργάνωσης, που βρίσκονται σε κάθε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου (αποθήκες, οικόπεδα κ.λ.π.)

Επίσης, εξέφρασα την άποψη για παραχώρηση οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων, αλλά και σημαντικού ποσού για την κατασκευή Δημαρχείου στο Βελεστίνο, αντάξιο της Ιστορίας της πατρίδας του Ρήγα Φεραίου. Δημαρχείο το οποίο θα εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους των 15 χωριών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Επειδή δεν θέλω να διεκδικώ δάφνες οι οποίες δεν μου ανήκουν, θα αναφερθώ σύντομα για την πρότασή μου.

Τα ακίνητα αυτά, που βρίσκονται σε κάθε χωριό, έγιναν σε οικόπεδα που παραχώρησαν οι τοπικές κοινότητες πριν από περίπου 60 χρόνια για να βοηθήσουν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, προκειμένου να κάνει συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής των κατοίκων των χωριών. Οι αποθήκες αυτές κατασκευάσθηκαν από την παλαιά ΚΥΔΕΠ σε ποσοστό 90% περίπου και παραχωρήθηκαν στον ΑΣ Βόλου πριν από 15 περίπου χρόνια έναντι μηδενικού σχεδόν τιμήματος. Οι αποθηκευτικοί αυτοί χώροι έχουν να χρησιμοποιηθούν 30 χρόνια και δεν έχουν καμία προοπτική να χρησιμοποιηθούν από τον ΑΣ Βόλου.

Έκρινα λοιπόν, ότι  θα πρέπει να επανέλθουν στις τοπικές κοινωνίες καθ’ ότι  αν παραμείνουν έτσι θα απομειωθούν και θα καταστούν ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση και η Οργάνωση θα επιβαρύνεται με 70.000,00 ευρώ ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο. Εάν όμως τα πάρουν οι τοπικές κοινωνίες, όσες βέβαια τα θέλουν, ή ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, θα μπορούσε να αξιοποιηθούν και να γίνουν αθλητικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα ή σε άλλες κοινωφελείς χρήσεις.

Δυστυχώς, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι παρ’ όλο που προσπάθησα με κάθε δυνατό τρόπο και με κάθε διευκρίνηση, ότι οι προτάσεις μου αυτές είναι εκτός προσωπικού οφέλους, αλλά και εκτός πολιτικών σκοπιμοτήτων, και ότι θα μπορούσαν να ενώσουν όλους σε μια κοινή προσπάθεια και σ’ ένα  κοινό στόχο, δυστυχώς, μέσα στις λίγες μέρες που πέρασαν, εμφανίστηκαν αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει μια διαφοροποίηση πιστεύω για ίδιον πολιτικό όφελος στις παρατάξεις του Δήμου (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) που έχει σαν αποτέλεσμα να διχάσει ακόμα περισσότερο το κοινωνικό σύνολο παρά να το ενώσει.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ελάμβανα ανώνυμα, υβριστικά, και απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, ότι θα καταστρέψω οικονομικά 50 οικογένειες του Δήμου  Ρήγα Φεραίου για διάφορους λόγους. Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ ότι δημιουργώ τέτοιο πρόβλημα.

Είναι προφανές και “γνωστό τοις πάσι” ότι τις αποφάσεις για τόσο μεγάλα θέματα τις παίρνουν τα αρμόδια όργανα, το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως η Γενική Συνέλευση η οποία είναι το ανώτατο όργανο της οργάνωσης. Εγώ προφανώς δεν έχω καμία αρμοδιότητα να αποφασίσω για οτιδήποτε  σχετικά με τα ανωτέρω. Εξέφρασα απλώς την πρόθεσή μου να εισηγηθώ κάτι το οποίο όπως αποδεικνύεται κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για  ίδιον όφελος. Κατόπιν τούτου αποφάσισα να πάρω πίσω την πρόθεσή μου να φέρω στα αρμόδια όργανα του Συνεταιρισμού συνολικά την πρότασή μου.

Ας με κρίνει η κοινωνία και ο αγροτικός κόσμος του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις προθέσεις μου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είτε είναι απλός πολίτης, είτε κατέχει κάποιο μετερίζι εξουσίας.

Τι απαντά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος

Από την πυρόπληκτη Εύβοια όπου βρίσκομαι για να είμαι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, πληροφορήθηκα έκπληκτος την άρση της πρότασης του προέδρου της Εβολ σχετικά με τη δωρεά οικόπεδου στον δήμο για την ανέγερση δημαρχείου. Μα περισσότερο έκπληξη και οργή συγχρόνως μου προξενούν οι αιτιάσεις του κ.προέδρου για δήθεν απόπειρα από πλευράς της αντιπολίτευσης, διχασμού της κοινής γνώμης του Βελεστίνου για ίδιον πολιτικό όφελος! Κύριε Πριντζο, οφείλετε να ανακαλεσετε άμεσα. Διότι σας πληροφορουμε ότι η πρόταση σας δεν απασχόλησε ακόμη την παράταξή μας( την μεγαλύτερη παράταξή μειοψηφίας στο νομό Μαγνησίας) δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μήνα διακοπών και αδειών και δεν συνεδριάσαμε ακόμη ώστε δημοκρατικά πάντα να αποφασίσουμε και να δώσουμε την απάντηση μας τεκμηριωμένα και πάντα με γνώμονα το γενικότερο καλό των συμπολιτών μας. Δεν καταλαβαίνουμε τη σπουδή της ανάκλησης της πρότασεώς σας ή τις τυχόν πληροφορίες που από κάποιους καλοθελητες είχατε και σας οδήγησαν σε μια τέτοια βιαστική απόφαση. Όσο για τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δεχθήκατε, κύριε πρόεδρε βρισκόμαστε στο 2021! Εχετε στην οργάνωση ένα εξαίρετο νομικό επιτελείο. Ζητήστε άμεσα από τον εισαγγελέα την άρση των τηλεφωνικών σας συνομιλιών, βρείτε τούς εκβιαστές και τους ανήθικους αυτούς και παραδώστε τους στη δικαιοσύνη και στη χλεύη των πολιτών του Δήμου Ρ. Φεραίου. Αν δεν το πράξετε άμεσα ο καθένας από εμάς θα έχει βγαλει τα συμπεράσματά του.
Κύριε πρόεδρε, δεν μιλήσαμε δημόσια όταν λυσσαλέα μας πολεμήσατε σαν δημοτική αρχή με την Ελένη Λαιτσου, δεν μίλησα δημόσια όταν ξανά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με πολεμήσατε εμένα και την παράταξή μου για να εκλεγεί ο αρεστός σας δήμαρχος, επιλογή που όπως έμμεσα παραδεχθήκατε αργότερα, αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη. Όμως τωρα δεν σας επιτρέπω να μας κατηγορείτε για διχόνοια του λαού του Βελεστίνου και μάλιστα για ίδιον πολιτικό όφελος. Μακριά από μας αυτές οι ραδιουργίες. Αναζητηστε τες αλλού…
Με τιμή, Πάσχος Χαράλαμπος επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρ. Φεραίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος