Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής στο 18ο Δημοτικό Βόλου – Γλίτωσαν γιατί είχαν διάλειμμα

Η δασκάλα έβγαζε φωτοτυπίες και έτσι δεν βρίσκονταν στην καρέκλα της έδρας της και οι μαθητές ετοιμάζονταν να μπουν στην τάξη, μετά την ολοκλήρωση του διαλείμματος.

Δηλαδή καθαρά από τύχη δεν έπεσε στα κεφάλια μαθητών και δασκάλας το τμήμα της οροφής που αποκολλήθηκε σε τάξη του 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, σήμερα το μεσημέρι.

Το κομμάτι που αποκολλήθηκε από την οροφή έπεσε πάνω στην έδρα και στα πρώτα θρανία σε αίθουσα της Στ΄ τάξης.

Η καθηγήτρια των Αγγλικών που είχε μάθημα την τελευταία ώρα μόλις είχε βγει από την αίθουσα και κατευθύνονταν στο φωτοτυπικό, ενώ οι μαθητές ανέβαιναν τις σκάλες!

Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής στο 18ο Δημοτικό Βόλου – Γλίτωσαν γιατί είχαν διάλειμμα

Αυτοψία στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής στο 18ο Δημοτικό Βόλου – Γλίτωσαν γιατί είχαν διάλειμμα

Με δελτίο Τύπου ο δήμος υποστηρίζει πως ” δόθηκαν οδηγίες για την αποκατάσταση του προβλήματος και για τη διενέργεια ελέγχου για τυχόν άλλα προβληματικά σημεία, σε ένα σχολικό κτήριο από τα 200 περίπου που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, και στα οποία λόγω της παλαιότητας τους δίνεται καθημερινά αγώνας για να λειτουργούν σε όσο το δυνατόν καλύτερες, λειτουργικότερες και σίγουρα πιο ασφαλείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

Το ΚΚΕ με αφορμή το περιστατικό στο 18ο δημοτικό σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν είναι «επιλέξιμο» έργο. Μεταξύ άλλων αναφέρει:”Ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει πως «Τέμπη» δυστυχώς, υπάρχουν πολλά στην καθημερινότητα και στη ζωή των παιδιών μας. Επιβεβαιώνει πως το πρόβλημα για κάθε μαθητή, εργαζόμενο γονιό, εργαζόμενο εκπαιδευτικό, δεν είναι ότι «δεν υπάρχει κράτος για να μεριμνήσει», αλλά ότι υπάρχει το σημερινό κράτος που στηρίζει και ενισχύει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και θάβει ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές για αυτά. Επιβεβαιώνει ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκληματικές ευθύνες. Επιβεβαιώνει ότι η τοπική διοίκηση, και ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, «βάζουν πλάτη» και υπηρετούν αυτήν την εγκληματική πολιτική. (…). Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται συντονισμένα οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουμε, για ασφαλή σχολεία, υγεία και ασφάλεια σε κάθε χώρο εργασίας(…)”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο συνδυασμός “Μαζί για το Βόλο”: (…)Στη δική μας πραγματικότητα, στον Δήμο Βόλου, αποδεικνύεται ότι ζούμε σε μια πόλη βιτρίνα: οι επισκέπτες θαυμάζουν τη στολισμένη πόλη, ενώ οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν χρόνια και άλυτα προβλήματα. Μεταξύ των οποίων και η κατάσταση στα σχολεία. Πόσα χρόνια είχε να συντηρηθεί το σχολείο και έφτασε στο σημείο να καταρρεύσει πάνω στα κεφάλια δασκάλας και μαθητών; Πόσα άλλα σχολεία ή/και δημόσια κτίρια βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση; Υπάρχει περίπτωση να θρηνήσουμε θύματα λόγω της παραμέλησης χρόνιων προβλημάτων και της κακής συντήρησης; Γνωρίζει η δημοτική αρχή τα προβλήματα αυτά; Και αν ναι, γιατί προτιμά να επενδύει τα λεφτά του Δήμου σε έργα βιτρίνας και όχι σε έργα ουσίας:(…)”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος