Αποκαταστάσεις και αγροτική οδοποιία συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσιάκου-Πέτσα

Δυο σημαντικές δεσμεύσεις για έργα που αφορούν στον Δήμο Καρδίτσας ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Ειδικότερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος επισκέφτηκε τον κ. Πέτσα στο γραφείο του στο υπουργείο εσωτερικών και του ζήτησε να προχωρήσει κατά προτεραιότητα το έργο της αγροτικής οδοποιίας που έχει υποβάλει στη σχετική πρόσκληση του προγράμματος «Α. Τρίτσης». Πρόκειται για έργο ύψους 4,36 εκ. ευρώ το οποίο προβλέπει ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση της προσβασιμότητας αγροτικών δρόμων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου. Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για αποκαταστάσεις από τον ΙΑΝΟ κυρίως στις ορεινές κοινότητες του Δήμου που χτυπήθηκαν περισσότερο και του ζήτησε συμπληρωματική χρηματοδότηση για την κάλυψη σχετικών αναγκών. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στον Δήμο Καρδίτσας χρηματικό κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για να καλύψει τις προαναφερθείσες ανάγκες. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την χρηματοδότηση αλλά και για την δέσμευση για τη χρηματοδότηση της αγροτικής οδοποιίας από το «Τρίτσης».

Ο κ. Πέτσας έδωσε τις σχετικές οδηγίες προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσει και να ενταχθεί κατά προτεραιότητα το έργο. Έτσι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι σχετικές πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις από την πλευρά του υπουργείου.

Τέλος ο κ. Τσιάκος κάλεσε τον υπουργό να επισκεφτεί την περιοχή ώστε να ενημερωθεί σφαιρικά για μια σειρά ζητήματα, πρόσκληση που ο κ. Πέτσας αποδέχθηκε.

Στο προτεινόμενο έργο περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, εξυπηρετώντας την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρδίτσας. Συνολικά, κατασκευάζονται 43 τμήματα στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, συνολικού μήκους 36 χλμ.
Προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους που εξυπηρετούν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αποκατάσταση προσβάσεων σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία του κυκλώνα «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Το έργο θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική αγροτική οικονομία, εξυπηρετώντας την πρόσβαση σε 381 διακριτά αγροτεμάχια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος