Αποκαστάση οδικού δικτύου στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας στα οδικά τμήματα Ανήλιο – Τσαγκαράδα και Καράβωμα – Πουρί, συνολικού προϋπολογισμού 6.5 εκ. ευρώ περίπου.

Όσον αφορά στο Τμήμα Ανήλιο – Τσαγκαράδα, αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος. Στο πλαίσιο αυτού του έργου προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στις θέσεις, μεταξύ Αγίου Δημητρίου και διασταύρωση οδού Κισσού – Χανίων, στον νέο δρόμο Κισσού – Χανίων λίγο μετά τον Κισσό, στο Δημοτικό διαμέρισμα του Κισσού μεταξύ Κισσού και Μαυρούτσας, στο Δημοτικό διαμέρισμα του Κισσού μεταξύ Κισσού και Μαυρούτσας  λίγο πριν την Μαυρούτσα, στο Δημοτικό διαμέρισμα του Κισσού λίγο μετά την Μαυρούτσα προς Μούρεσι, στο Δημοτικό διαμέρισμα του Μουρεσίου μέσα στον οικισμό, στο Δημοτικό διαμέρισμα του Μουρεσίου  στην αρχή του οικισμού, στο Δημοτικό διαμέρισμα Μουρεσιου στο δρόμο προς Νταμούχαρη (πλησίον Αρχοντικού Ιατρίδη), στο Δημοτικό διαμέρισμα της Τσαγκαράδας μπαίνοντας στον οικισμό της Τσαγκαράδας ερχόμενος από Μούρεσι (ρέμα), στο Δημοτικό διαμέρισμα Μουρεσιου στο δρόμο προς Νταμούχαρη (πλησίον Αρχοντικού Ιατρίδη), στο Δημοτικό διαμέρισμα της Τσαγκαράδας στην συνοικία Αγίων Αποστόλων, στο Δημοτικό διαμέρισμα της Τσαγκαράδας προς Ξουρίχτι στο ρέμα Μυλοπόταμου (διπλή θέση). Εκτός των ανωτέρω διακριτών θέσεων προβλέπονται μερικές σποραδικές επεμβάσεις σε τμήματα της Εθνικής Οδού  που αφορούν κυρίως αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, κατασκευή προστατευτικών τοιχίσκων στην εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας και ανακατασκευή ερεισμάτων.

Αποκαστάση οδικού δικτύου στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όσον αφορά στο Τμήμα Καράβωμα – Πουρί, γίνονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των συνθηκών ευστάθειας, που προέκυψε μετά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν να κάνουν με την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια οδηγών και οχημάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομών σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο, για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια οδηγών και οχημάτων». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος