Αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου

Αποχώρησαν από τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου την Τετάρτη, οι αντιπολιτεύσεις χαρακτηρίζοντας σε κοινή τους ανακοίνωση τη συνεδρίαση «παρωδία”. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, Μ. Παπαδημητρίου, Κ. Γραμμένος και Ι. Κωνσταντινάκης, ζητώντας την επανάληψη της συνεδρίασης με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Στην ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναφέρεται: “Μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση παρωδία , μέσω τηλεδιάσκεψης , όπου  τα βουητά, οι αντίλαλοι και η επικοινωνία  με χρήση νοημάτων , για περισσότερο από μια ώρα , κυριάρχησαν στο σημερινό συμβούλιο οδήγησαν σύσσωμες τις τρεις  παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην αποχώρησή  τους από τη «δήθεν συνεδρίαση» ζητώντας την επανάληψη της συνεδρίασης με φυσική παρουσία των δημοτικών σύμβουλων με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων”.

“Η συστηματική υποβάθμιση – σημειώνουν – της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου από το δήμαρχο κ. Μιτζικό  και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κα Συρίη Μαρίνα που έφτασε στο σημείο να ζητεί να γίνονται τοποθετήσεις γνωρίζοντας ότι , ούτε η ίδια ούτε οι περισσότεροι σύμβουλοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνίας  ώστε να ακούγονται οι ομιλητές καθώς και η προτροπή του δήμαρχου κ Μιτζικού  για συνέχιση του συμβουλίου μόνο με κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας , έχει οδηγήσει δυστυχώς το Δήμο  Νοτίου Πηλίου σε επικίνδυνα μονοπάτια όσον αφορά τη δημοκρατική του λειτουργία. Ζητούμε, άσχετα με την όποια παρωδία συνεδρίασης  επέλεξε ο κ Μιτζικός μετά την αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης την επανάληψη της συνεδρίασης”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ