Αποχώρησαν εκπρόσωποι του δήμου Βόλου από σύσκεψη

Για υποκίνηση των μαθητών κατηγορεί τη διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου και τον διευθυντή Β'θμιας, ο δήμος Βόλου

Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνάντηση φορέων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου που είχαν προσκληθεί να συζητήσουν το θέμα της επικινδυνότητας της οδού Διμηνίου που καθημερινά διασχίζουν οι μαθητές. Τελευταία είχε τραυματιστεί μαθητής μετά την παράσυρση από διερχόμενο αυτοκίνητο, και οι μαθητές είχε προχωρήσει σε κατάληψή του. Από τη σύσκεψη αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου που κατήγγειλαν τη διευθύντρια και τον διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης ότι υποκινούν τους μαθητές. Τελικά αποφασίστηκε να διεκδικηθεί μία σειρά παρεμβάσεων ώστε ο δρόμος να καταστεί ασφαλής για τη διέλευση των μαθητών.

Με την έναρξη ακόμη της σύσκεψης υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ της διευθύντριας του σχολείου Κικής Δανιηλίδου και του αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Χρήστου Στεφόπουλου, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλη Γαλάτη και τον πρόεδρο της Δ.Ε. Αισωνίας Γιάννη Στρούγγη. Οι εκπρόσωποι του δήμου κατηγόρησαν την κ.   Κική Δανιηλίδου,  ότι παρακινεί τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και ζητάει πράγματα που δεν γίνονται, όπως πεζοδρόμιο σε ένα δρόμο που είναι στενός. Στη σύσκεψη παρέστη και εκπρόσωπος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου.

Η συνάντηση συνεχίστηκε  παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, της προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα, του υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνόμου Α’ Παύλου Αντάρα, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και εκπροσώπου του Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου αποχώρησαν  και ζήτησαν από τους γονείς και τους μαθητές να πάνε στο Δημαρχείο Βόλου, για να λύσει η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα που υπάρχει.

Η πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα κατήγγειλε  την απουσία  του Δήμου και της Περιφέρειας και είπε ότι θα συνταχθεί ένα πόρισμα σχετικά  με την επικινδυνότητα του δρόμου, το οποίο θα αποσταλεί στους φορείς. Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ να υπάρξει ένα δρομολόγιο για να εξυπηρετούνται οι μαθητές της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, αλλά και η μονοδρόμηση της Διμηνίου και να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομος. Ο πρόεδρος της Τοπικής Ι. Στρούγγης θα συγκαλέσει τοπική συνέλευση για να τεθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Πέπη Οικονόμου έθεσε θέμα ασφάλειας μετακίνησης των  μαθητών και ζήτησε να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις .

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2016 η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας  είχε χαρακτηρίσει τον δρόμο επικίνδυνο και  είχε προτείνει να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ μαθητές είχαν κάνει πορεία για το θέμα μέχρι το Δημαρχείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Ανακοίνωση δήμου Βόλου 

Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο με την αντιδεοντολογική του συμπεριφορά, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκ. Σαβελίδης, που πλέον συμπεριφέρεται σαν υποψήφιος πολιτευτής παρά ως υπεύθυνος υπηρεσιακός παράγων και μάλιστα του κατ εξοχή ευαίσθητου χώρου της Παιδείας. Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε και προς την προϊσταμένη του Αρχή, το υπουργείο Παιδείας, αλλά και να ενημερώσουμε την Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνήσει τη δραστηριότητά του.

Τελευταίο κρούσμα η υποκίνηση, μαζί με τη Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου, Δανιηλίδου, των μαθητών σε κατάληψη και διαμαρτυρία κατά της Δημοτικής Αρχής, με ανέφικτα, ως προς την ικανοποίησή τους, αιτήματα και με προφανείς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Σημειώνουμε ότι την υποκίνηση των μαθητικών αντιδράσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, ενώπιον των συμμετεχόντων σε ευρύτατη σύσκεψη που έγινε σήμερα.

Ως Δημοτική Αρχή απευθύνουμε έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς να αγνοήσουν τους συγκεκριμένους ανεύθυνους εκπαιδευτικούς, που φαίνονται να ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της μαθητικής κοινότητας, και να προσέλθουν σε ένα ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο με τα υπεύθυνα στελέχη της Δημοτικής Αρχής σε αναζήτηση και άμεση εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Παράλληλα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν για την προκλητική αυτή συμπεριφορά τους Σαβελίδη – Δανιηλίδου, συμπεριφορά που μόνο σε παιδαγωγούς δεν συνάδει.

Απάντηση διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σ. Σαβελίδη σε δημοτική αρχή

Σε απάντηση της επιστολή σας της 18ης Οκτωβρίου 2017, όπως αυτή δημοσιεύεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ΥΑ .353.1./324/105657/Δ1, Άρθρο 15, Παράγραφος 8, Καθήκον και Αρμοδιότητα κάθε Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι να Συσκέπτεται με εκπροσώπους των Συλλόγων ή Ενώσεων των Εκπαιδευτικών, της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των Συλλόγων Ενώσεων και Ομοσπονδιών των Γονέων για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με την εκπαίδευση. Επομένως οργανώνοντας σύσκεψη με τη συμμετοχή των παραπάνω φορέων και θέμα, το κρισιμότερο πρόβλημα των μαθητών του 10ου Γυμνασίου, όχι μόνο δεν παραβήκαμε τα καθήκοντά μας, όπως ισχυρίζεστε, αλλά τα επιτελέσαμε σύμφωνα με το γράμμα αλλά κυρίως με βάση το πνεύμα του νόμου.
Αποτελεί καθήκον κάθε Διευθυντή Εκπαίδευσης να μεριμνεί και να συμμετέχει στην επίλυση προβλημάτων, όπως και να τα αντιμετωπίζει, ειδικά αν αυτά αφορούν κρίσιμα προβλήματα για τα σχολεία και τους μαθητές τους. Πόσο μάλλον αν αυτά τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους αλλά και αγνοούνται από εκείνους. Σας υπενθυμίζουμε την απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε σχετικό αίτημα της Διευθύντριας του 10ου Γυμνασίου όπως αυτό υποβλήθηκε στο Δήμο στις 18 Νοεμβρίου 2016. Η απάντησή αναφέρει ότι «Σε απάντηση του σχετικού αιτήματός σας, σας πληροφορούμε ότι η κατασκευή του πεζοδρομίου στην οδό Διμηνίου δεν συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου». Το έγγραφο έχει αριθμό πρωτοκόλλου 101176/29-11-2017 και έχει κοινοποιηθεί και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Απορούμε για το πώς διατείνεστε ότι προτίθεστε να λύσετε προβλήματα για τα οποία ήδη έχετε αρνηθεί και τη λύση τους αλλά και τη συμμετοχή σας σε κάθε απόπειρα επίλυσής τους, όπως η σημερινή σύσκεψη.
Ισχυριζόμενοι και διαδίδοντας για ανήλικο μαθητή γεγονότα τα οποία μπορούν να βλάψουν την τιμή ή την υπόληψή του προβαίνετε σε αξιόποινη πράξη σύμφωνα με το Άρθρο 362 του Ποινικού κώδικα.  Ειδικά αν τα γεγονότα είναι ψευδή, ανυπόστατα και ειδικώς «επιμελημένα» από εσάς.
Βεβαίως αναφέρουμε ότι η Διευθύντρια του Σχολείου ουδέποτε παρακίνησε σε κατάληψη μαθητές πράγμα το οποίο γνωρίζει ολόκληρη η σχολική κοινότητα και βεβαίως γνωρίζουμε εμείς, ως προϊστάμενοί της, με βάση τη συνεχή επικοινωνία στην οποία βρισκόμαστε σε ολόκληρο το διάστημα της κατάληψης. Σας διαβεβαιώνουμε ότι κάθε πράξη της Διευθύντριας του Σχολείου όχι μόνο ήταν η προσήκουσα στη θέση και το λειτούργημά της αλλά επιπλέον ήταν η ορθότερη σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές και κοινωνικές αντιλήψεις, όπως άλλωστε θα άρμοζε σε μία εκπαιδευτικό των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων της και της επί τριάντα χρόνια προσφοράς της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αναφέρει τις απόψεις του τόσο στον εισαγγελέα όσο και στις προϊστάμενες αρχές τόσο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας όσο και της Διευθύντριας του Σχολείου.
Τέλος θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ορθή συμπεριφορά, όσων θέλουν να χαρακτηρίζονται ως δημοτικοί άρχοντες, είναι η επίλυση ή η συμμετοχή σε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων των δημοτών και όχι η παρεμπόδισή τους. Πόσο μάλλον η εξύβριση όσων επιτελούν το καθήκον τους και όσων πασχίζουν για το καλό κ αγαθό. Η συμπεριφορά σας τόσο στην έναρξη της σύσκεψης όσο και με τη δημοσίευση της επιστολή σας δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Η συμπεριφορά σας, όχι μόνο δε συνέργησε στο παραμικρό στην εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας στη διαδρομή των μαθητών αλλά και αποτέλεσε τροχοπέδη για τους ανθρώπους που από πραγματικό ενδιαφέρον και αίσθηση καθήκοντος συμμετείχαν στη σύσκεψη, προβληματίστηκαν και πρότειναν λύσεις. Προτείνουμε να αποβάλλετε τέτοιου είδους συμπεριφορές, να ενδιαφερθείτε για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και ιδιαίτερα των προβλημάτων της νέας γενιάς ή τουλάχιστον να μη παρεμποδίζετε με τη συμπεριφορά σας όσους κάνουν το καθήκον τους και όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ