Από τον Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ σε διεθνείς διοργανώσεις ο Ναντίμ Αχμάντ

Το νέο ατομικό του ρεκόρ στον αγώνα δρόμου των 400 μέτρων κατέκτησε ο 25χρονος Ναντίμ Αχμάντ από το Πακιστάν, που συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στο Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίδοση αυτή του Ναντίμ είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ανοίγει το δρόμο για να πάρει μέρος σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Ναντίμ κατάγεται από το Πακιστάν. Στην Ελλάδα είχε έρθει στα τέλη του 2008 ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Από την Τουρκία πέρασε στη Σάμο, από εκεί στην Αθήνα, έζησε για λίγο στη Λέσβο και ακολούθως έκανε δύο απόπειρες να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι τη Σουηδία.

Από το 2010 έως το 2014 στεγάστηκε στον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στη Μακρινίτσα του Βόλου και στη συνέχεια διέμεινε για ένα χρόνο στα Κοινωνικά Διαμερίσματα αιτούντων και δικαούχων διεθνούς προστασίας 18-25 ετών της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο.

Από τότε μέχρι σήμερα δουλεύει ως διερμηνέας στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα του Βόλου, όπου είχε ζήσει κι ο ίδιος ως προσφυγόπουλο επί τέσσερα χρόνια.

Κατά την περίοδο που ζούσε στον ξενώνα, η ΑΡΣΙΣ εντόπισε εγκαίρως την κλίση του ασυνόδευτου ανήλικου στον αθλητισμό και με την κατάλληλη υποστήριξη ο νεαρός Ναντίμ εγγράφηκε στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και στη συνέχεια στην ομάδα Α.Σ. Αργοναύτες του Βόλου.

Οι πρώτες διακρίσεις ήρθαν το 2016, ακολούθησαν το 2018 νέες επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και το 2020 βγήκε δύο φορές πρώτος στην κατηγορία του.

Επόμενος στόχος του Ναντίμ είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024 και δηλώνει έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να το επιτύχει.

Όπως λέει ο ίδιος, ο αθλητισμός τού έδειξε τον δρόμο για να τα καταφέρει με πείσμα και ταλέντο αλλά και έχοντας το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκε ως ασυνόδευτος ανήλικος προκειμένου να νιώσει ασφαλής, να μάθει τη γλώσσα, να εργαστεί, να αναπτύξει στο έπακρο τις δεξιότητές του και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος