Βόλος: Απηλλάγησαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους – Δικάζονταν μετά από μήνυση της Δ. Κολυνδρίνη

Λόγω μη νομότυπης κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς από πλευράς της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, καθώς δεν υπήρχε ανάλογη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απηλλάγησαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την κατάληψη στο γραφείο της τον Ιούλιο του 2019 προκειμένου να πάρουν άμεσα το πόρισμα ελέγχου στο πλοίο Φιόνα. Ο έκτος κατηγορούμενος, Στέλιος Λημνιός καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για πρόκληση ζημίας και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας. Ήδη άσκησε ο κ. Λημνιός άσκησε έφεση.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του Εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος παραδέχθηκε το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα του Βόλου και τις δραματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών.

Βόλος: Απηλλάγησαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους – Δικάζονταν μετά από μήνυση της Δ. Κολυνδρίνη

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο ξεφόρτωσε στην ΑΓΕΤ-LafargeHolcim “ύποπτο φορτίο”, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, ενώ η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν προέβη, στην κατάσχεση και έλεγχο εκείνου του φορτίου, παρά το έγγραφο αίτημα των πολιτών. Δεκάδες πολίτες τότε, κατέλαβαν το γραφείο της κας Κολυνδρίνη, προκειμένου να τους κοινοποιηθεί το πόρισμα του ελέγχου που τους είπαν ότι έγινε στο πλοίο, με σκοπό να δεσμευτεί το φορτίο και να μην καεί στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ.

Βόλος: Απηλλάγησαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους – Δικάζονταν μετά από μήνυση της Δ. Κολυνδρίνη

Μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, εχίαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, ενώ στα κάγκελα είχαν κρεμάσει πανό με συνθήματα ενάντια στην περιφερειακή αρχή και κατά της καύσης σκουπιδιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος