Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Διδασκαλική Ομοσπονδία και, παράλληλα, διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο, στην οποία ήταν παρόντες και εκπρόσωποι του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕΚ, επισημάνθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης, έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
Έγινε αναφορά στη συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών, στην άρνηση του υπουργείου παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις του τελευταίου διαστήματος σχετικά με το ολοήμερο σχολείο, με αποκλεισμό, όπως ειπώθηκε, χιλιάδων μαθητών από αυτό και χιλιάδες ανέργους αναπληρωτές την νέα σχολική χρονιά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τις οργανικές τους θέσεις καθώς θα πλεονάζουν, αύξηση του ελαχίστου αριθμού νηπίων στα 14. Με τη νέα εγκύκλιο που έστειλε μια μέρα πριν την έναρξη των εγγραφών το Υπουργείο Παιδείας για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, αυτά διαλύονται όπως ισχυρίστηκαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζητούν: Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.
• Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα.
• Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
• Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
• Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».
• Δίχρονη δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική προσχολική αγωγή με θεσμοθέτηση του ωραρίου των νηπιαγωγών. Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία. Να τηρηθεί ο ελάχιστος αριθμός των τ.μ. ανά παιδί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΣΚ. Να μην κλείσει κανένα νηπιαγωγείο.
• Να εγγραφούν όλα τα παιδιά, που οι γονείς τους το επιθυμούν, στα ολοήμερο δημοτικά και νηπιαγωγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητάει από Διευθυντές-ντριες και προϊστάμενους σχολείων να παραλάβουν όλες τις αιτήσεις εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα τμήματα και να μοιραστεί σχετική επιστολή προς τους γονείς, ώστε να είναι ενημερωμένοι οι Σύλλογοι γονέων. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και τους γονείς. Να σημειωθεί ότι ΕΛΜΕ και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, προχωρούν την ίδια μέρα σε τρίωρη στάση εργασίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος