Απεργούν την Τετάρτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Σε απεργιακές συγκεντρώσεις προχωρούν μεθαύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί Α’θμιας Εκπαίδευσης και στη Μαγνησία. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας μάλιστα και ο ΣΕΠΕ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. Της ίδιας ημέρας στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην αξιολόγηση ως προϋπόθεση μονιμοποίησης νεοδιορισμένος που βρίσκονται σε «ομηρία».

Σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Απόστολος Μούσιος, συμμετέχει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων που θα γίνει στην Αθήνα, με αφορμή την απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Στη Μαγνησία θα αξιολογηθούν πρώτα οι 110 νεοδιόριστοι πριν μονιμοποιηθούν, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες, σύμφωνα με τον νόμο που προβλέπει μονιμοποίηση με τη συμπλήρωση της διετούς υπηρεσίας.

«Ως κλάδος αφενός διαφωνούμε με τον κατακερματισμό της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, καθώς σε άλλες περιοχές όπου έχουν οριστεί σύμβουλοι θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης και σε άλλες θα έρθει σε δεύτερη φάση. Επιπλέον είμαστε υπέρ της αξιολόγησης αλλά με κυρίαρχο όργανο τον Σύλλογο Διδασκόντων και βάσει μιας διαδικασίας που δεν θα οδηγεί σε κατηγοριοποιήσεις σχολείων», τόνισε ο κ. Μούσιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος