Απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας κατά του Ν/Σ για τα εργασιακά

Στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, για τις 10 Ιουνίου 2021, συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας κατά του Ν/Σ για τα εργασιακά

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα σημεία του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνεί, όπως: η κατάργηση του 8ωρου και η επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και φαλκίδευση ακόμη περισσότερο του δικαιώματος στην απεργία, την κατάργηση του φιλεργατικού, όπως το αναφέρουν, νόμου για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82 και παραπέμπουν στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται!!!

Επίσης τονίζει, ότι “καταργείται η Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνεται η αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνονται οι απολύσεις εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, καμιά νομική υποχρέωση δεν έχουν οι εργοδότες για αύξηση των θέσεων εργασίας, οι οποίες θα μειωθούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας των αυξημένων υπερωριών και του 10ώρου”.

“Διαλύουν”, τέλος τονίζεται, “τον ΣΕΠΕ απομακρύνοντάς το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με τη μετατροπή του σε «δήθεν» ανεξάρτητη αρχή, απεκδυόμενοι την πολιτική ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος