Απάντηση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου στις “χλευαστικές” εκφράσεις Α. Μπέου

Απάντηση στα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα σε βάρος των μελών του Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή την απορριπτική απάντηση για την κατασκευή “δίδυμου” κόμβου στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών, έδωσε σήμερα με ψήφισμά του το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλεσε τα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής( διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση) “άσχετους ή και κομματικούς εγκάθετους (διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση) και όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα των ΑρχιτεκτόνωνΟι χλευαστικές εκφράσεις και ο απαξιωτικός τόνος του Δημάρχου προς τα μέλη του Συμβουλίου προσβάλουν ανεπίτρεπτα τον ίδιο το θεσμό αλλά και όλον τον κλάδο των Αρχιτεκτόνων”.

Το ψήφισμα
“Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδικάζει την επίθεση του Δημάρχου Βόλου ενάντια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Οι χλευαστικές εκφράσεις και ο απαξιωτικός τόνος του Δημάρχου προς τα μέλη του Συμβουλίου προσβάλουν ανεπίτρεπτα τον ίδιο το θεσμό αλλά και όλον τον κλάδο των Αρχιτεκτόνων.

Ο θεσμός των Αρχιτεκτονικών Συμβουλίων είναι θεμελιώδης για τη διασφάλιση της πληρότητας των μελετών νέων έργων αλλά και του αναγκαίου σεβασμού τους προς το πλαίσιο όπου θα ενταχτούν. Είναι καθήκον των Συμβουλίων να υπερασπίζονται την ακεραιότητα και την προοπτική αξιοποίησης των λιγοστών μνημείων που απέμειναν στις ελληνικές πόλεις όπως το, κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 506/Β/1-7-1996), Κοιμητήριο Ταξιαρχών του Βόλου και το παρακείμενο Εβραϊκό νεκροταφείο. Ο σκεπτικισμός που επέδειξε το Συμβούλιο απέναντι σε ένα αποσπασματικό κυκλοφοριακό έργο είναι κατανοητός καθώς αυτό δεν εντάσσεται σε έναν ενιαίο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου και της ανεμπόδιστης προσβασιμότητάς του και πιθανώς υποσκάπτει την προβλεπόμενη ανάδειξη του Κοιμητηρίου ως πάρκο Μνήμης και Πολιτισμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος