Mε αερόστατο ανυψώθηκε μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη Λίμνη Πλαστήρα

Με συμβολικό αφιέρωμα στη Σημαία γίνονται σήμερα Κυριακή του Θωμά οι εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αερόστατο υψώθηκε στην τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, η μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο.

Η επιλογή της θέσης δεν είναι τυχαία καθώς εκεί ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών. Φέτος συμπληρώνονται  200 χρόνια από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα Άγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή και οι σημερινές εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

Η σημαία είχε συμβολική εγκατάσταση του πρώτου έργου στο υπό δημιουργία πάρκου ιστορικής μνήμης, το οποίο θα λειτουργήσει ως Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την επωνυμία «Χωροχρόνου Άγραφον».

Ήδη το έργο έχει εγκριθεί από την «Επιτροπή 2021» και εκκρεμεί η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ.

Διακόσια (200) χρόνια μετά την ύψωση της σημαίας της Επανάστασης στα Άγραφα από τον Κώστα Βελή, τιμάμε επώνυμους κι ανώνυμους κλεφταρματωλούς, αλλά και τους Αγραφιώτες προγόνους μας που πάλεψαν κόντρα στη λογική και έκαμαν το σύνθημα ελευθερία ή θάνατος στάση ζωής τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Εμπορικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας, με χορηγούς την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τις επιχειρήσεις Μεταλλικά Νερά «Θεόνη» και «ΑΛΟΥΜΙΛ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος