Ανυπόφορες οι συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ΕΦΚΑ ν. Μαγνησίας- Χαλασμένα τα κλιματιστικά

Πολύπαθα είναι πλέον τα κτίρια του ΕΦΚΑ Μαγνησίας, καθώς συχνά προκύπτουν προβλήματα και βλάβες τεχνικού εξοπλισμού, λόγω έλλειψης συντήρησης. Αυτή τη φορά χάλασαν τα κλιματικά με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να καλούνται να δουλεύουν σε κτίρια “θερμοκήπια” και εκτός της αντικειμενικής ζέστης που επικρατεί, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, εξαιτίας και των δεκάδων ηλεκτρονικών συστημάτων που λειτουργούν στις υπηρεσίες του ΕΚΦΑ για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης εντοπίζεται στο κεντρικό κτίριο της οδού Θρακών 20, αλλά και στο κατάστημα ΚΕΠΑ της Ν. Ιωνίας. Και πέρσι αντιμετώπιζαν αντίστοιχα προβλήματα, τα οποία επιλύθηκαν, καθώς φαίνεται προσωρινά και όχι αξιόπιστα, αφού με τις πρώτες ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και με την χρήση των κλιματιστικών, επανήλθαν τα προβλήματα.

Η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ ν. Μαγνησίας, καταγγέλλει τις ανυπόφορες συνθήκες εργασίας και τονίζει ότι ότι “οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει περίσσια υπομονή μπροστά στα διαρκή προβλήματα, που δεν συνάδουν με τη λειτουργία μιας υπηρεσίας, που έχει στην ευθύνη της ασφαλιστικά το σύνολο του πληθυσμού. Το γαϊτανάκι των ευθυνών είναι οργανωτικό και λειτουργικό. Οι διευθυντές κάνουν έγγραφα στις περιφερειακές υπηρεσίες (ΠΥΣΥ), όπου έχει μεταφερθεί η ευθύνη των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά στερούνται εξειδικευμένου προσωπικού (ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, πολιτικό μηχανικό) που θα μπορεί να εντοπίζει τα οποία λειτουργικά προβλήματα και να δρα προληπτικά για την αντιμετώπισή τους. Χωρίς μία αναθεώρηση όλης της λογικής λειτουργίας των υπηρεσιών μας, δυστυχώς θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές, αλλά κάποια στιγμή η περίσσια υπομονή και η ευθύνη των υπαλλήλων για τα εκατομμύρια ασφαλισμένων που υπηρετούν, θα εξαντληθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος