Αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση του δρόμου στην Άλλη Μεριά ζητάει ο Νίκος Παπαπέτρος

Την εισαγωγή προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου του ζητήματος της αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Άλλη Μεριά, στο τμήμα από την αφετηρία των αστικών λεωφορείων και το πάρκινγκ έως τη σύνδεση με τον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Ζαγοράς, στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη, ζητεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Παπαπέτρος, με φόντο τις ζημιές που άφησαν οι πλημμύρες Daniel και Elias.

Ο κ. Παπαπέτρος και τα μέλη της «Συμμαχίας για τον Βόλο» ζητούν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να υποδείξουν ειδικά αντιπλημμυρικά έργα, ώστε, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, να διασφαλίζεται η απορροή των ομβρίων και να αποτρέπεται η υπερχείλιση του χειμάρρου, καθώς και η ανεξέλεγκτη κάθοδος των υδάτων προς την ευρύτερη περιοχή και το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Παράλληλα, εισηγούνται την παρακολούθηση της εκτέλεσης του έργου, την πλήρη ενημέρωση για τις μελέτες και τη συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή τους ή, εφόσον απαιτηθεί, η τροποποίησή τους για καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση.

Στις προτάσεις τους περιλαμβάνονται ακόμη η γρήγορη αποπεράτωση του έργου, αλλά και η λήψη μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αποσυμφόρηση του βασικού άξονα προς το Πήλιο, από το Γηροκομείο έως το εκκλησάκι του Άη Γιώργη, στο σημείο σύνδεσης με τον δρόμο της Άλλης Μεριάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος