Αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Αλοννήσου

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε ο ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών που προωθεί ο Δήμος Αλοννήσου.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση όλων των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης (Πατητήρι, Παλιοχωραφίνα, νέο οικισμό, Ρουσούμ, Βότση και οικισμό της Παλιάς Αλοννήσου). Ο προϋπολογισμός του έργου που ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 3.300.000 ευρώ με ΦΠΑ και που αρχικά είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αποτελεί χρηματοδότηση στο 100% της αξίας του, χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο τα οικονομικά του Δήμου. Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει άνοιγμα προσφορών από τον αρμόδιο φορέα και μετά θα προχωρήσει η ανάθεση στον μειοδότη ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση.

Το έργο αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα των Σποράδων και είναι σημείο αναφοράς για την αναβάθμιση των υποδομών στην Αλόννησο, με πολλαπλά οφέλη μετά την αποπεράτωση. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του δικτύου που αποτελείται από σωλήνες αμιάντου οι οποίοι θα αντικατασταθούν και έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες υδροδότησης που με την υφιστάμενη κατάσταση ξεπερνούν το 60% έως 70%. Μέσα από το μεγαλόπνοο αυτό έργο, θα παρέχεται στους δημότες νερό υψηλής ποιότητας, θα «ανακουφιστεί» σημαντικά το περιβάλλον και θα δοθεί πλέον η δυνατότητα της μείωσης του τιμολογίου του νερού σε Δημότες και επιχειρήσεις, ακόμη και μέχρι 50%.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» (ΔΕΠΑΝ).  «Οι θετικές εξελίξεις σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του Δήμου Αλοννήσου δικαιώνει τις πολυετείς προσπάθειες μας. (…) Στόχος μας μέσα από το συγκεκριμένο έργο αλλά και με άλλες δράσεις μας που είναι προς υλοποίηση, ήταν και παραμένει να καταστήσουμε την Αλόννησο έναν τόπο πιο φιλικό σε δημότες και επαγγελματίες, με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και με περισσότερες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης και ανέλιξης, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος