Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη μελέτη βιωσιμότητας του Πανθεσσαλικού

Η μελέτη βιωσιμότητας, που κατέθεσε στην ΠΕΔ Θεσσαλίας για το Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Δήμος Βόλου συγκεντρώνει τις επικρίσεις των παρατάξεων  της αντιπολίτευσης. Δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Μαζί για τον Βόλο» και «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα, και ζητούν να απαντήσει η Δημοτική Αρχή στο Δ.Σ. που έχει οριστεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι.

Η ερώτηση των Δημοτικών Συμβούλων Βόλου αναφέρει τα εξής:

«Κ. Πρόεδρε

Είναι γνωστό πως από τον Ιανουάριο του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κατά πλειοψηφία επικύρωσε την απόφαση της ΕΤΑΔ Α.Ε. για παραχώρηση στο Δήμο Βόλου του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου με «προίκα» 600.000 ευρώ για 7 χρόνια.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, τότε, έθεσε εύλογα ερωτήματα σε ένα πάγιο αίτημα της πόλης του Βόλου, αν έγινε δηλαδή η απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη, ποιο είναι το ετήσιο λειτουργικό κόστος του Πανθεσσαλικού, αν υπάρχει έκθεση για την κατάσταση των υποδομών, πoιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του Σταδίου και πoιο διαχειριστικό μοντέλο που θα επιλεχθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία θα είχαν σκοπό ν’ αναδείξουν  την ανάγκη πιθανής νέας διαπραγμάτευσης ή μη με την ΕΤΑΔ Α.Ε. για καλύτερους όρους, πριν  την υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να μην επιβαρυνθούν ξανά οι δημότες του Βόλου.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου στην Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. υπήρξε το θέμα της συμμετοχής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στο φορέα διαχείρισης, που θα φέρει τον διακριτικό τίτλο «Πανθεσσαλικό Στάδιο Α.Ε.».  Μέλη του Δ.Σ., αιρετοί της περιοχής της Μαγνησίας, ζήτησαν τα στοιχεία καθώς και τη μελέτη βιωσιμότητας για να μπορέσουν να τοποθετηθούν επί του ζητήματος. Η έλλειψη στοιχείων (δεν υπήρχε καν εισήγηση) καθώς και η απουσία μελέτης οδήγησαν το θέμα σε απόσυρση από το Δ.Σ.

Κύριε Μουλά ως εισηγητής του θέματος και με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., μετά την απόσυρση του, εμφανίσατε ένα κείμενο που το παρουσιάσατε ως μελέτη Βιωσιμότητας και η οποία θα συζητηθεί τελικά σε κάποια επόμενη συνεδρίαση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  1. Γιατί ο  Δήμος Βόλου λειτουργεί με περισσή προχειρότητα ώστε να εκθέτει το κύρος της πόλης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, εμφανίζοντας από το παράθυρο μία δήθεν μελέτη βιωσιμότητας;
  2. Γιατί η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται τόσο υποτιμητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη καταθέτοντας  στην Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας μελέτη βιωσιμότητας που δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ή την Οικονομική Επιτροπή;
  3. Σκοπεύει να επανυποβάλει στην Π.Ε.Δ. πραγματική μελέτη βιωσιμότητας ή σκοπεύει να ισχυρίζεται ότι το κείμενο που έχει υποβάλλει είναι δήθεν μελέτη βιωσιμότητας;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ακρίβος Αθανάσιος, Αποστολάκης Ιάσων, Βακουφτσή Κερασίνα, Γάτζου Αφροδίτη, Μαυρογιάννης Λεωνίδας, Παπαδημητρίου Άννα Μαρία, Παπαδούλης Απόστολος, Παπαθανασίου Ελένη, Τσιμπανάκος Δημήτρης, Τσιτούμη Διαλεχτή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος