Άνεμος Λευτεριάς: Ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα μεθαύριο στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδας

Μια μουσικοθεατρική εκδήλωση με ένα μήνυμα “Ανέμου Λευτεριάς” όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της οργανώνεται για μεθαύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδας στις Ν. Παγασές στις 9μ.μ. και πρόκειται για ένα πολυθέαμα ολκής αντάξιος του πολιτισμού του Βόλου, όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη παρουσία  του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η κ. Κολυνδρίνη  εξέφρασε τη χαρά της για την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Α. Κατσιγιάννη και την ομάδα του, οι οποίοι όπως τόνισε,  καταξιώνουν πόλη και νομό και αποτελούν υψίστη αξία για την περιοχή. Τόνισε ότι την εκδήλωση εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν από κοινού με τον κ. Κατσιγιάννη, ενώ ευχαρίστησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την παραχώρηση του χώρου και επισήμανε ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων γι’ αυτό θα γίνει ονομαστική προκράτηση.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης από την πλευρά του επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία των καλλιτεχνών γενικότερα με τον κόσμο, έστω και σε συνθήκες πανδημίας. Πρόκειται τόνισε για μια ιδιαίτερη παράσταση με αφορμή  τα 200 χρόνια από τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους μέσα από τραγούδια και κείμενα που καταγράφουν κορυφαίες στιγμές της επανάστασης και πως αυτό το κίνημα επηρέασε τους σύγχρονους δημιουργούς ειδικά του 20ου και του 21ου αιώνα.
Στην παράσταση συμπεριλαμβάνονται ελληνικά έργα ποίησης και μουσικής αλλά και από χώρο των εικαστικών, που θα συνοδεύονται από βίντεο όπου θα πιστοποιείται πως επηρεάστηκαν από την επανάσταση  όλες οι μορφές της τέχνης Επίσης οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως βιώνουν  οι σημερινοί Έλληνες την παράδοση τόσων αιώνων.

Επίσης τόνισε ότι είναι χαρά και τιμή η συνεργασία με τον Θωμά Κοροβίνη που κάνει τη σκηνοθεσία και μέρος της αφήγησης αλλά τον ηθοποιό Σπύρο Μαβίδη ενώ οι Παπάζογλου και Ματζίλη θα ερμηνεύουν κάποια από τα τραγούδια. Τα κείμενα σχετίζονται με σημαντικές μορφές της επανάστασης μέσα από προσωπικές μαρτυρίες διαφόρων προσωπικοτήτων την περίοδο του 1821 αλλά και αργότερα. «Ο πολιτισμός βιώνει μια δύσκολη κατάσταση. Το ότι καταφέρνουμε να είμαστε όρθιοι και να μπορούμε να επικοινωνήσουμε την τέχνη που υπηρετούμε με τον κόσμο, με αυτές τις συνθήκες, αυτό δείχνει έναν άνεμο αισιοδοξίας και σύντομα θα βγούμε στη λύτρωση. Πιστεύω ότι η μουσική και γενικά τα θεάματα είναι απαραίτητα για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μαζί. Έχουμε ένα κοινό πρόβλημα, όλη η ανθρωπότητα. Ένα πρόβλημα που αν καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι και λίγο να τηρήσουμε τα μέτρα, νομίζω ότι θα ξεφύγουμε από πανδημία και θα μπούμε σε μια πιο αισιόδοξη φάση», επισήμανε ο κ. Κατσιγιάννης.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την ευκαιρία συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Η προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη (Τηλέφωνα για προκράτηση θέσεως: 24213-52712, 52713, 52721 ώρες 08:00-15:00).
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ θα υπάρχουν και μέτρα Τροχαίας, καθώς το αρχείο θέατρο βρίσκεται στο εθνικό δίκτυο, στο ύψους του αρχείου Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος