Αναβολή εκδίκασης μήνυσης ΑΓΕΤ κατά πολιτών για τις 23 Νοεμβρίου 2022

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη των τριών Βολιωτών, μετά από μήνυση της ΑΓΕΤ, για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», επειδή προσπάθησαν να σταματήσουν το πλοίο «FIONA», που ξεφόρτωνε υλικό για καύση από την ΑΓΕΤ.

Την αναβολή ζήτησε η εταιρεία επειδή ο δικηγόρος της νοσεί με κορονοϊό. Είναι η δεύτερη μεγάλη αναβολή που δίνεται για τη συγκεκριμένη δίκη.

Τον Ιούλιο του 2019, το καράβι FIONA ξεφόρτωνε για καύση στην ΑΓΕΤ Βόλου “ύποπτης ποιότητας RDF, έχοντας παραποιήσει τα στοιχεία της πορείας του καθώς δεν ερχόταν από την Ιταλία αλλά από λιμάνι της Βόρειας Αφρικής, γνωστό για την μεταφόρτωση τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων” όπως υποστήριξε τότε η “Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων”.

Οι τρεις πολίτες Φαίη Τζανετουλάκου, Στέλιος Λημνιός και Γιώργος Λέτσιος που ήταν μεταξύ των πολιτών που διαμαρτύρονταν έξω από το λιμάνι της ΑΓΕΤ, ανέβηκαν στην περίφραξη του εργοστασίου και κρέμασαν ένα πανό, “προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν την παραβατικότητα του εργοστασίου”. Η εταιρεία υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για διατάραξη της οικιακής ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΝΔΟΙΚο επισημαίνει, ότι στηρίζει τους τρεις διωκόμενους και  τονίζει ότι η πολυεθνική «ΑΓΕΤ-Lafarge-Holcim», “με εργοστάσιο μέσα στην πόλη του Βόλου, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε φθορά στις εγκαταστάσεις της, μήνυσε τους πολίτες για να συνεχίσει να καίει σκουπίδια που εκλύουν καρκινογόνες ουσίες. Σκουπίδια που κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να έρθουν από την Ιταλία και με την ανοχή και εύνοια του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κυβέρνησης, να καίγονται στο Βόλο. Γιατί άραγε ταξιδεύουν τόσο μακριά και δεν καίγονται στην Ιταλία; Μήπως γιατί οι κυβερνώντες θεωρούν πως κυβερνούν μια τριτοκοσμική χώρα”.

Ο πρώην Πρύτανης, Κοσμήτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, Νικόλαος Μαρκάτος, στηρίζει τους πολίτες εξηγώντας τις επιπτώσεις από την καύση απορριμμάτων, καθώς εκείνος και η ομάδα του εκπόνησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της καύσης του RDF από την τσιμεντοβιομηχανία, έπειτα από παραγγελία του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας στο Μυλάκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος