Ανάπλαση εισόδων και κοινόχρηστων χώρων στον Αλμυρό με 1,2 εκατομμύρια ευρώ

Την ανάπλαση των εισόδων και των κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού  1.200.000 ευρώ, με πόρους του  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Δικαιούχος, κύριος και φορέας λειτουργίας  του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού που προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, αλλάζουμε την εικόνα σε εισόδους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης», δηλώνει ο κ. Αγοραστός. «Πρόκειται για μια παρέμβαση με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που  αποδίδει σύγχρονους δημόσιους χώρους, ενισχύει τη βιώσιμη κινητικότητα  και βελτιώνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Δημιουργούμε  νέα πεζοδρόμια, υποδομές ασφαλούς προσβασιμότητας για  άτομα  με κινητικά προβλήματα, χώρους πρασίνου, υπαίθρια  καθιστικά, υπαίθρια παιχνίδια  και  εγκαθιστούμε ηλεκτρονικό Κέντρο Ενημέρωσης. Σε όλα τα έργα που  σχεδιάζει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας  διεισδύουν οι επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών. Είναι έργα που συγχρονίζουν τις πόλεις με την εποχή, δημιουργούν θέσεις εργασίας, τονώνουν την τοπική οικονομία,  μας πάνε όλους μαζί μπροστά», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα ανάπλασης

Ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Δημοτικού Σχολείου και περιοχής Νότιας Εισόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος