Ανακοινώσεις για νέα σύγχρονα ναυάγια σε εσπερίδα στη Σκόπελο (ήχος)

Με στόχο η Σκόπελος να αποτελέσει προορισμό καταδυτικού τουρισμού σε σύγχρονα ναυάγια πραγματοποιείται διήμερο εκδηλώσεων για την ανάδειξη και προστασία της σύγχρονης ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στις 20:45 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανάδειξη και Προστασία της Σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο κτήριο του «ΟΡΦΕΑ» και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κτηρίου «Ψηφιακή Γωνιά» στον Αγνώντα Σκοπέλου.

Στην εσπερίδα θα γίνουν ανακοινώσεις για σύγχρονα ναυάγια της Μαγνησίας αλλά και την ιστορία του ναυαγίου του πλοίου Χριστόφορος που βυθίστηκε το 1983 αλλά και άλλων ναυαγίων στην περιοχή που για την ώρα παρέμειναν άγνωστα από τους Δημήτρη Γκαλόν και Κυριάκο Καβαλάρη. Αυτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ένας από τους συνιδρυτές του καταδυτικού κέντρου Σκοπέλου, ο Άγγελος Μαγκλής.

Επιπλέον ανέφερε ότι θα παρουσιαστεί στο κοινό το κτήριο που παραχώρησε ο δήμος Σκοπέλου στον Αγνώντα, “Ψηφιακή Γωνιά” όπου οι επισκέπτες θα μπορούν μέσα από δύο συσκευές εικονικής πραγματικότητας να καταδυθούν στο ναυάγιο του Χριστόφορου. Επίσης διαθέτει ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), σχέδια του ναυαγίου, καθώς και πληροφοριακό υλικό για το ναυάγιο «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» αλλά και για άλλα ναυάγια στην θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας.

Τα σύγχρονα ναυάγια έχουν κι αυτά το κοινό τους. ” Η κατασκευή των πλοίων αποτελεί κορυφαίο γεγονός για μια κοινωνία, είναι συλλογική δραστηριότητα που απαιτεί πόρους και τεχνολογία. Είναι σαν να βυθίζεται μία χρονοκάψουλα”, εξήγησε ο κ. Μαγκλής. Επιπλέον ένα ναυάγιο προσελκύει ψάρια και η χλωρίδα σε αυτό μελετάται από τους ιχθυοβιολόγους ενώ καθόλου αμελητέο δεν είναι το φωτογραφικό ενδιαφέρον ενός ναυαγίου.

Σημειώνεται ότι η εσπερίδα θα μεταδοθεί και διαδικτυακά και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σχετικό link.

To διήμερο διοργανώνουν ο Δήμος Σκοπέλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου (Ν.Α.Ο.Σ.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος