Αναγόρευση Ηλία Μόσιαλου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου σε Επίτιμο Διδάκτορα, σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Τμήματος Ιατρικής στη ΒΙΟΠΟΛΗ Λάρισας.

Ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος θα τιμηθεί για την προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας, τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως καθώς επίσης και στην εξαίρετη ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα, λαμβάνοντας τον τιμητικό ακαδημαϊκό τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:
-Προσφώνηση του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Ζήση Δ. ΜΑΜΟΥΡΗ.
-Χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Ιωάννη Λ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.
-«Έπαινο» προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, από τoν Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αθανάσιο Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ
-Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του Επιτηβεννίου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αθανάσιο Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ προς τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο
-Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία: προκλήσεις και προοπτικές»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ο Ηλίας Μόσιαλος, είναι Έλληνας Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, κάτοχος της έδρας Brian-Abel Smith, στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Επιπρόσθετα, είναι Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή (Department of Cancer and Surgery) του Imperial College London και συν-διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε θέση ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές πάνω σε Πολιτικές Υγείας στο LSE. Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας. Ταυτόχρονα είναι διευθυντής και ιδρυτής του LSE Health στο Λονδίνο, ενώ ως ακαδημαϊκός έχει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι Θεσσαλός (καταγωγή από τα Τρίκαλα), έχει βοηθήσει πολλούς Έλληνες ιατρούς και επιστήμονες, διαφημίζει με το έργο του την Ελλάδα διεθνώς και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους της χώρας μας. Διετέλεσε δε και μέλος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1984 ως εκπρόσωπος της ΕΦΦΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος