Αναφορά Κωτσού και επιστολή των Δημάρχων για bonus στους μαθητές που δίνουν φέτος Πανελλήνιες

Σε συνέχεια της συνάντησής του με την Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναφορά ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας της ΝΔ κ. Γιώργος Κωτσός, ζητώντας να εφαρμοστεί για τους εισακτέους, που θα δοκιμάσουν την εισαγωγή τους στις Πανελλήνιες του 2021, η πρόβλεψη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών περιοχών, που επλήγησαν από πλημμύρες καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων για όσους συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπως συνέβη και το 2018.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως είχε εκφράσει τη θετική της στάση στο αίτημα του κ. Κωτσού, ο οποίος την επόμενη κιόλας ημέρα της συνάντησης τους, ενημέρωσε τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ζητώντας από αυτούς να ετοιμάσουν μία κοινή επιστολή προς την Υπουργό με το εν λόγω αίτημα.
Ο κ. Κωτσός ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Δημάρχους για την άμεση αντίδραση τους και προχώρησε σε κατάθεση της επιστολής ως αναφοράς προς το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Στην επιστολή των δημάρχων αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“Η Π.Ε. Καρδίτσας, όπως σας είναι ήδη γνωστό, επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες τις 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου του 2020 από τα φαινόμενα, που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός. Ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής ,όπως ήταν φυσικό, επηρέασε και την εκπαιδευτική κοινότητα με αποτέλεσμα την παρακώλυση της ομαλής διεξαγωγής του εκπαιδευτικού έργου.

Πιστεύουμε – και κατόπιν τεκμηριωμένης αντίστοιχης εισήγησης του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Σωκράτη Παππά ότι είναι ανάγκη να επανέλθει η πρόβλεψη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων για όσους συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες όπως συνέβη με αντίστοιχη απόφασή σας το 2019 που περιελάμβανε τους υποψηφίους από τους πληγέντες Δήμους Πλατανιά- Χανίων, Μάνδρας – Ειδυλλίου, Ραφήνας – Πικερμίου, Νέας Μάκρης – Μαραθώνα .
Αναμφίβολα, η διάταξη που αναφέρει πως «οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ περιοχών
που έχουν πληγεί εξαιτίας βίαιων φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, και οι οποίοι συμμετέχουν, κατά το ίδιο σχολικό έτος με το συμβάν, στις πανελλαδικές εξετάσεις και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της ΑΣΠΑΙΤΕ» είναι θεμιτό να εφαρμοστεί και για τους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες του 2021.

Όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας σας απευθύνουμε έκκληση, να εξετάσετε την εφαρμογή αυτής της ιδιαιτερότητας για τους πλημμυροπαθείς υποψηφίους εισακτέους, που θα συμμετάσχουν σε λίγο καιρό στις Πανελλήνιες του 2021”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος