Αν. Ξανθός: Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν εξαντλήσει σωματικές και ψυχικές αντοχές

“Το ΕΣΥ βρίσκεται σε φάση παρατεινόμενης πίεσης και ειδικά το ανθρώπινο δυναμικό του δίνει μάχη επί πολλούς μήνες και το τελευταίο διάστημα με λιγότερες δυνάμεις. Λείπουν πάνω από 10.000 άτομα σε σχέση με πέρυσι και λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω αναστολών, καθώς ένας αριθμός επέλεξε για λάθος λόγους να μην εμβολιαστεί, και λόγω νόσησης και κατ’ επέκταση καραντίνας”, δήλωσε από την Καρδίτσα ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Ξανθός.

Αν. Ξανθός: Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν εξαντλήσει σωματικές και ψυχικές αντοχέςΟ κ. Ξανθός μίλησε για “υπονόμευση του Συστήματος Υγείας” φέρνοντας ως παράδειγμα την μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό Κέντρο, ενώ χαρακτήρισε “υγειονομική τραγωδία τους 100 νεκρούς την ημέρα”.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Ξανθός ότι διοικητικά το νοσοκομείο Καρδίτσας παραμένει ακέφαλο, είπε χαρακτηριστικά :

Αν. Ξανθός: Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν εξαντλήσει σωματικές και ψυχικές αντοχέςΚαρδίτσας, να υπάρχει η επικουρική διοίκηση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι αν υπάρχουν ενδοκυβερνητικές ή εσωκομματικές κόντρες η ουσία είναι ότι σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης ένα δημόσιο νοσοκομείο πρέπει εκτός από προσωπικό υποδομές ενίσχυση με επιπλέον πόρους πρέπει να έχει και μια σοβαρή διοίκηση που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος