Αμείωτη η ένταση της χιονόπτωσης στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο- Χωρίς ηλεκτρικό πολλά χωριά (video)

Μάχη με τον χιονιά δίνουν Περιφέρεια και Δήμοι στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο, που χιονίζει από χθες το βράδυ με αμείωτη ένταση. Στα Χάνια το θερμόμετρο δείχνει -9 και στη Ζαγορά, όπου το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο -2 βαθμούς κελσίου.

Χωρίς ρεύμα ήταν από τις επτά περίπου το πρωί, τα χωριά, Μηλίνα, Λαύκο, Τρίκερι και Χόρτο του δήμου Νοτίου Πηλίου σύμφωνα με ενημέρωση του αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου, Δημήτρη Παρρησιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε με επιφύλαξη προκλήθηκε βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύκο. Επί τόπου, είπε ο κ. Παρρησιάδης, επιχειρεί συνεργείο τεχνικών για την αποκατάσταση της βλάβης. Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι πλέον ΔΕΔΔΗΕ δεν συντηρεί το δίκτυο όπως στο παρελθόν, και συνεχώς προκαλούνται ζημιές τόσο στον μεγάλο υποσταθμό, όσο και σε μικρότερους στα χωριά.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση της γραμμής Μηλίνας – Τρικερίου και της Δράκειας που ήταν χωρίς ρεύμα από τις 8 το πρωί λόγω βλαβών. Ωστόσο στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν να εργάζονται, καθώς υπάρχουν πολλές μικροβλάβες, με αποτέλεσμα οικισμοί όπως η Πάου να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στην περιοχή η χιονόπτωση είναι ισχυρή με το χιόνι να έχει φτάσει στους 80 πόντους. Τα προβλήματα είναι σημαντικά και στο Λαύκο, ενώ ο κεντρικός δρόμος μέχρι το Τρίκερι είναι ανοιχτός μόνο με αλυσίδες και πίσω από το εκχιονιστικό μηχάνημα, καθώς λόγω της χιονόπτωσης κλείνει συνεχώς.

Εν τω μεταξύ και στην πόλη του Δήμου υπάρχουν προβλήματα με το εσωτερικό οδικό δίκτυο, κυρίως προς Άλλη Μεριά, Σταγιάτες, αλλά και στις βόρειες συνοικίες της πόλης.

Συνεργεία των δήμων με ιδιωτικά εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να κρατήσουν τους εσωτερικούς δρόμους καθαρούς, αλλά το χιόνι πέφτει με αμείωτη ένταση.

Πινακάτες

Αμείωτη η ένταση της χιονόπτωσης στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο- Χωρίς ηλεκτρικό πολλά χωριά (video)
Αμείωτη η ένταση της χιονόπτωσης στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο- Χωρίς ηλεκτρικό πολλά χωριά (video)

Τα δρομολόγια των υπεραστικών γραμμών δεν εκτελούνται προς το Πήλιο και κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα. Δεν εκτελούνται από Βόλο τα δρομολόγια προς Αθήνα, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, παρότι η Εθνική είναι ανοιχτή . Τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη εκτελούνται κανονικά.

Στο Νότιο Πήλιο το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις οδικές μετακινήσεις. Μηχανήματα της Περιφέρειας του Δήμου και ιδιωτών καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, αλλά χιονίζει συνέχεια.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μανώλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος