Αλόννησος: Το υποβρύχιο μουσείο «γοητεύει» τους Ιάπωνες! (video)

Η Αλόννησος και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας “πρωταγωνιστούν” το τελευταίο διάστημα σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων της Ιαπωνικής τηλεόρασης.

Μετά από δημοσιογραφική επίσκεψη που οργανώθηκε πρόσφατα με τη βοήθεια του Δήμου Αλοννήσου, o εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας, NHK, ανέδειξε την  Αλόννησο ως τον προορισμό με τα διαφορετικά «πρόσωπα» που μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ιαπώνων τουριστών. Στις τηλεοπτικές εκπομπές, η Αλόννησος προβάλλεται για τα γραφικά χωριά, τα πρασινογάλαζα νερά, την τοπική κουζίνα, τους φιλόξενους κατοίκους και τη μαγευτική φύση. Ειδική αναφορά γίνεται στο ναυάγιο της Περιστέρας που αποτελεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και το σπουδαιότερο υποβρύχιο αρχαίο μνημείο του κόσμου.

«Αξιοποιούμε το καταδυτικό πλούτο μας και τα άλλα μοναδικά στοιχεία όπως το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και προβάλλουμε την Αλόννησο σε αγορές και εκτός Ευρώπης όπως η Ασία, η Αυστραλία και η Αμερική. Χάρη στις διεθνείς πρωτοπορίες της, η Αλόννησος καθίσταται σταδιακά ένας διεθνής εναλλακτικός προορισμός. Το νησί εμφανίζει εξαιρετικές πληρότητες για τον Αύγουστο με ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ προβλέπεται η τουριστική σεζόν να διευρυνθεί μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος