Αλόννησος: Ολοκληρώθηκε ο αποχιονισμός – Mένουν οι πληγές

Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου των συνεργείων της ΔΕΗ στην Αλόννησο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, καθώς ένα τμήμα του νησιού, από τη Στενή Βάλλα, προς το Καλαμάκι και τον Άγιο Δημήτριο, παραμένουν χωρίς ρεύμα, λόγω σοβαρής ζημιάς με τους μετασχηματιστές τάσης. Επίσης, αποχωρούν σήμερα από το νησί τα μηχανήματα του Στρατού, καθώς χτες ο Δήμαρχος Αλοννήσου υπέγραψε έγγραφο με το οποίο τα αποδεσμεύει.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, οι οικογένειες που κατοικούν στο συγκεκριμένο τμήμα του νησιού,όπου παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, είτε έχουν μεταφερθεί στο Πατητήρι, είτε βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανσή τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, η κατάσταση στο νησί έχει εξομαλυνθεί αρκετά, έχει καθαριστεί από μηχανήματα του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Δήμου όλο το οδικό δίκτυο και παραμένει μόνο να καθαριστούν κάποιοι παράδρομοι.

Όπως τόνισε ο κ.Βαφίνης προτεραιότητα του Δήμου τώρα είναι η απομάκρυνση δέντρων που έχουν πέσει, τόσο σε οικισμούς όσο και σε σχολεία, τα οποία πάντως λειτουργούν κανονικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο ποσό των 150.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών για τη Σκόπελο και την Αλόννησο, ο κ. Βαφίνης διευκρίνισε ότι η Αλόννησος θα λάβει 60.000 ευρώ, που προορίζονται για δαπάνες και έξοδα αποχιονισμού. Όταν απομακρυνθεί το χιόνι από το σύνολο του νησιού, ο Δήμος Αλοννήσου θα προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών και θα αποσταλεί έγγραφο στο Υπουργείο, που θα αφορά σε αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος