Αλμυρός: Η συγκινητική ιστορία του 68χρονου που πέθανε μόνος – Εντοπίστηκε από τον άνθρωπο που τον φρόντιζε (video)

Μία ιστορία βαθιά συγκινητική και ανθρώπινη εκτυλίχθηκε στον Αλμυρό Βόλου. Ο ιδιοκτήτης ταχυφαγείου  και διανομέας  ανησύχησε όταν ο 68χρονος ναυτικός, στον οποίο συνήθιζε να πηγαίνει φαγητό, τέσσερις φορές την εβδομάδα περίπου, δεν τον είχε καλέσει τις τρεις τελευταίες ημέρες. Το ενδιαφέρον του, ήταν τέτοιο και τόσο που μετέβη με το μηχανάκι του, στο σπίτι του 68χρονου, χτυπώντας το κουδούνι και φωνάζοντας τον. Όταν δεν πήρε καμιά απάντηση, ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας τελικά, τον εντόπισαν νεκρό στο σπίτι του.

Ζούσε 8 χρόνια στον Αλμυρό σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στην άκρη της πόλης. Συνταξιούχος ναυτικός. Τα πρώτα χρόνια είχε μια σχέση και φίλους που έρχονταν και στο σπίτι του. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, απομονώθηκε.

Η γειτονιά ποτέ δεν είδε συγγενικό πρόσωπο να τον επισκέπτεται, αλλά ούτε και αυτός πήγαινε στην Κάλυμνο από την οποία κατάγονταν. Όταν ακόμα μιλούσε με την γειτόνισσά του,  έλεγε ότι έχει μια αδελφή και μια γυναίκα στο νησί. Επίσης, έλεγε ότι έχει ένα γιο στην Βραζιλία και το επιβεβαιώνει και η Αστυνομία. Τον εντόπισε και ενημέρωσε για τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του.

Τους τελευταίους 8 μήνες είχε απομονωθεί και κλειστεί στον εαυτό του. Το σπίτι του είχε εγκαταλειφθεί αναφορικά με την καθαριότητα. Κανένας δεν έμπαινε παρά μόνο ο Φώτης που του πήγαινε φαγητό. Στην αρχή,  φαγητό που πουλάει στο ταχυφαγείο του στον Αλμυρό, στην συνέχεια όμως του πήγαινε ότι φαγητό μαγείρευε η σύζυγος του, χωρίς εννοείται να διεκδικεί πληρωμή. Ο Φώτης Κουτέ, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, για την σχέση του με τον 68χρονο που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, όταν ο ίδιος ανησύχησε που δεν είχε επικοινωνήσει μαζί  του, τις τελευταίες δυο- τρεις ημέρες.

Η σχέση των δυο ανδρών, αν και ξεκίνησε επαγγελματικά, εξελίχθηκε θα λέγαμε, σε φιλική, αφού ο Φώτης Κουτέ, βλέποντας τον τρόπο ζωής του 68χρονου, άρχισε να τον νοιάζεται σαν ένα δικό του άνθρωπο. Ήθελε να τον βοηθήσει και εκτός από το σπιτικό φαγητό που του πήγαινε, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” ενημερώνοντάς τους ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος χρειαζόταν βοήθεια.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα και επισκέφθηκαν τον 68χρονο, αλλά δεν τους άνοιξε την πόρτα και έτσι έφυγαν, χωρίς να κάνουν κάτι.

Η ΕΡΤ Βόλου μίλησε με τον κοινωνικό λειτουργό του Δήμου Αλμυρού κ. Κόκκαλη,  ο οποίος είπε ότι δεν μπορούσαν να παρέμβουν, από την στιγμή κατά την οποία δεν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του.

Ωστόσο προκύπτει ένα ερώτημα: Η κοινωνική υπηρεσία έχει τα εργαλεία εκείνα, ώστε να μπορεί να παρέχει βοήθεια, όταν και όπου απαιτείται; Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όφειλε να ζητήσει εισαγγελική συνδρομή, ώστε να βοηθηθεί ο 68χρονος, ο οποίος ζούσε σε άθλιες υγειονομικές συνθήκες;

Όπως αέφεραν μαρτυρίες, ο 68χρονος είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. “Ήταν επιθετικός και έβριζε” όταν έπινε. Αυτά είναι λόγια που ειπώθηκαν τόσο από το Φώτη όσο και από το νεαρό ζευγάρι, γείτονες του 68χρονου. Η νεαρή γυναίκα μας είπε ότι ο 68χρονος έβριζε τις νύχτες και ήταν σαν να μάλωνε, αλλά δεν τον είδε ποτέ στην όψη. Μένουν σ αυτό το σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο μικρά παιδάκια τους, τους τελευταίους 7 μήνες.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, ο 68χρονος δεν έπαιρνε φάρμακα και δεν έπασχε από κάποια σωματική αρρώστια, αλλά και κανείς πλέον δεν ήξερε αφού είναι αποτραβηχτεί πλήρως από την κοινότητα του Αλμυρού.

Προφανώς δεν θα είναι η τελευταία αναφορά σε μοναχικούς ανθρώπους που πεθαίνουν μόνοι και που τους βρίσκει η Αστυνομία μετά από μέρες. Ο θάνατος του 68χρονου, είναι μια υπενθύμιση, μια υπόμνηση ότι η κοινωνική φροντίδα είναι μια σύνθετη και απαιτητική ανθρωπιστική υπηρεσία, η οποία πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να περιλάβει όλες εκείνες τις πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος