Άλλος ένας χειμώνας χωρίς στέγη για το ΚΥ Ζαγοράς

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, η στέγη του οποίου είναι διάτρητη, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει ή χιονίζει, οι εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτικό και γενικά όλο το προσωπικό να δουλεύει σε ένα πλημμυρισμένο χώρο, ενώ οι προερχόμενοι πολίτες που χρειάζονται νοσηλευτική βοήθεια να αντικρίζουν τους κουβάδες στους διαδρόμους και να ξεπαγιάζουν από το κρύο.

Άλλος ένας χειμώνας χωρίς στέγη για το ΚΥ Ζαγοράς

Το πρόβλημα αναδείχθηκε εκ νέου τις τελευταίες ημέρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου και συγκεκριμένα στην Ζαγορά, όπου γιατρός βάρδιας του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς φορούσε καπέλο ομπρέλα για να μην βρέχεται στο εσωτερικό του κτιρίου (εκτενές ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό παρουσιάστηκε από την εφημερίδα “Ταχυδρόμος” του Βόλου).

Άλλος ένας χειμώνας χωρίς στέγη για το ΚΥ Ζαγοράς

Χθες κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Παπαγεωργίου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, με το βλέμμα κυρίως στραμμένο στην κατεστραμμένη αγροτική παραγωγή (κάστανα- μήλα), στην αγροτική οδοποιία αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή.

Δυστυχώς το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν ήταν μέσα στην επίσκεψη (δεν θεωρήθηκε μέρος των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις ζημιές που προκάλεσε η “Αθηνά”) οπότε και δεν περιλήφθηκε στο πρόγραμμα αυτοψίας. Ωστόσο, το θέμα ετέθη στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοροστό, με αφορμή και σχετικό υπόμνημα- κατεπείγουσα επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη, ο οποίος δήλωσε τη διαθεσιμότητα και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει έγκριση και συνεργασία με Υπουργείο Υγείας και 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός, απάντησε σε σχετικά ερωτήματα της ΕΡΤ Βόλου, κυρίως για το πότε και πως μπορεί να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης των ζημιών που έχει υποστεί το ΚΥ Ζαγοράς, μετά την θετική απάντηση του Υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έργο επισκευής. Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε η Περιφέρεια μπορεί να προχωρήσει γρήγορα το έργο, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει πλήρης μελέτη και βέβαια συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και την 5η ΥΠΕ. Τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή χρόνο εφόσον το έργο το αναλάβει το δημόσιο (1-2χρόνια), ενώ αν το έργο το αναλάβει η Περιφέρεια θα χρειαστεί 3-4 μήνες για να ξεκινήσει η επισκευή.

Σε κάθε περίπτωση ο χειμώνας θα περάσει με το κτίριο να χάσκει και με τα νερά να κάνουν “παρέλαση” όταν ο καιρός είναι βροχερός, αν δεν γίνει έστω και προσωρινά κάποια παρέμβαση, είπαμε στον κ. Αγοραστό, ο οποίος άφησε μια  χαραμάδα αισιοδοξίας, αρκεί να συμφωνήσει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος